понедељак, 8 августа, 2022
spot_img
HomeŽivotŽivotna borba Radakovića: Smršao 50 kg (VIDEO) | Život

Životna borba Radakovića: Smršao 50 kg (VIDEO) | Život


Borba za život Radovana Radakovića je nastavljena, a sada je proslavljeni golman odlučio i prvi put da se obrati javnosti od kada mu je dijagnostifikovan tumor i započelo lečenje.

– Kažu mi da sam jedan u milion koji je ovo preživeo – rekao je Radaković na početku video snimka.

Invazivno difusni tumor želuca mu je dijagnostifikovan nakon jedne naizgled rutinske intervencije, te je odmah morao da prekine trenersku karijeru.

– Pitao sam još koliko imam života. Bila je vrućina, hladan znoj, okrenula se cela soba, ceo život se okrene i prođe kroz vas za tih par sekundi. Kada je rekao od tri do pet meseci, bio sam se uplašio. Imao sam strah, ali kako vreme otiče i kako se borim sve je to manje i manje.

Odlazak u Tursku mu je spasao život. Smršao je 50 kilograma, preživeo sepsu, ali njegova borba nije gotova.

– Jedva sam mogao da pričam, a kamoli da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde su povađene. Mnogo je teško to u glavi da se spoje kockice, doktori, psiholozi i psihijatri kažu samo treba pozitivno razmišljati. Jeste… Sve se ja slažem, ali najteže je bilo saznanje. Posle toga operacije i svi ti bolovi, sve to dođe i prođe, ali saznanje i u glavi što bude u tom momentu to je noćna mora.

Do sada su troškovi lečenja koštali 220.000 evra, a prema bolnici u Turskoj je ostao dug od 50.000. Pomogli su mu mnogi bivši fudbaleri, a pomoć je i sada i te kako potrebna.

– Lazović je fenomenalan dečko koji je pokrenuo te neke momke iz Partizana. Hvala Bogu oduševili su me pojedini igrači Zvezde.

FK Miljakovac je umesto Partizana organizovao meč, pa su se legende crno-belih okupile, od Bate Mirkovića do Ljubinka Drulovića i Danka Lazovića.

Humanitarni meč podržao je i Nemanja Vidić, a kroz donacije se nastavlja borba.

Kako svi možemo da pomognemo Radovanu Radakoviću?

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun: 160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments