субота, 22 јануара, 2022
spot_img
HomeŽivotSportski novinar dve godine vodi borbu za ćerku | Život

Sportski novinar dve godine vodi borbu za ćerku | Život


Borba Edina Čizmića, sportskog novinara iz Sarajeva za starateljstvo nad petogodišnjom ćerkom, traje već preko dve godine. I izgleda da joj se ne nazire kraj. Problem je započeo nakon smrti Čizmićeve supruge Elvire u septembru 2016. godine. U dogovoru za porodicom preminule, dvomesečna Ajlin ostala je tada u Novom Pazaru sa Edinovom taštom, kako bi se, uz nju, lakše nosili sa neočekivanom tragedijom koja ih je zadesila.

Otac i dete redovno su se viđali u Sarajevu i Novom Pazaru. sve do 2019. godine kada mu je preminula tašta. Od tada, Čizmić se pred sudom u Novom Pazaru bori sa svastikama Meminom Jašarević i Nerminom Helter za starateljstvo nad kćerkom, i pri tom nailazi na brojna poniženja.

Osnovi sud u Novom Pazaru odbio je njegov zahtev za starateljstvom, a iz obrazloženja sudske odluke iščitavalo se da „otac deteta nije stekao roditeljske veštine da bi mogao da se adekvatno stara o detetu!?“. U procesu veštačenja socijalnih radnika u Novom Pazaru, Čizmić je morao obaviti i lekarski pregled, na kojem je utvrđeno, da je dijabetičar, da nosi naočare, pa kao takav nije podoban da se stara o detetu!? Mučni proces pred sudom prekinut je u januaru ove godine, kada su porodice Jašarević i Halter zahtevale od suda u Novom Pazaru da se Čizmiću oduzme starateljstvo.

– Na ročištu u junu mesecu moje svastike iznele su nemalo laži, a sud je odbio njihovu konstataciju i da sam pedofil. Služe se svim i svačim i istina je da prolazim kroz pakao. Sudija Asmir Bihorac je prihvatio predlog da me pregleda sudski neuropsihijatar. Doktor Kajkuči je obavio pregled, a koji se bazirao na mišljenju Socijalne službe Novog Pazara, da dete ne može pripasti meni, jer loše reaguje na svako viđanje sa mnom. Trpim poniženja brojna, ali neću odustati. Boriću se za moju Ajlin dok sam živ – rekao je Čizmić.

On je istakao da je socijalna radnica Muzafera Fakić od samog starta stala na stranu Biševca i Jašarevića, te da se jako teško boriti protiv korumpiranih institucija u Novom Pazaru.

Obraćao se, kako kaže i većim instancama, a sve u cilju kako bi konačno ponovo bio sa svojom Ajlin.

– Novo ročište zakazano je za 21.decembar, ali, da budem iskren, nisam siguran da će se nešto mnogo promeniti u samom toku procesa. Ja sam tražio da se kao svedok pozove čovek koji je upoznat od samog starta sa čitavom situacijom, ali ni nakon šest meseci on nije pozvan da svedoči. Normalnom čoveku je jako teško prihvatiti da se mora boriti protiv vetrenjača i prolaziti kroz brojna poniženja kako bi samo bio sa svojim detetom – rekao je Edin Čizmić.

Source link

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments