среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSve vestiSPREČENO UBISTVO KRALJICE ELIZABETE II ZBOG RASNE DISKRIMINACIJE(VIDEO)

SPREČENO UBISTVO KRALJICE ELIZABETE II ZBOG RASNE DISKRIMINACIJE(VIDEO)


Čovek sa samostrelom koji je na Božić, kako navode britanski mediji, pokušao da ubije kraljicu Elizabetu II u zamku Windsor rekao je da je bio motivisan besom zbog kolonijalizma i rasne diskriminacije.

Na snimku Jaswant Singh Chail-a koji je objavljen samo 24 minuta pre njegovog pokušaja atentata vidi se kako krivac govori izmanipulisanim glasom.

Osumnjičeni, koji se vidi kako nosi belu masku i crnu duksericu, kaže: „Žao mi je, žao mi je zbog onoga što sam uradio i šta ću učiniti. Pokušaću da ubijem Elizabetu, kraljicu..”

On dalje navodi da je napad “osveta” za masakr u Amritsaru 1919. godine, koji se dogodio 7 godina pre nego što je kraljica Elizabeta II uopšte rođena.

“To je i osveta za one koji su ubijeni, poniženi i diskriminisani zbog svoje rase”, dodao je.

Chail je stigao na 500 metara od kraljičinih odaja u zamku Windsor pre nego što su ga uhapsili naoružani oficiri.

Krivac se popeo na šiljasti spoljni zid koristeći merdevine od užadi, odmah aktivirajući alarme kada je primećen na nadzornim kamerama.

Kraljica je doručkovala u trenutku incidenta i policija je odmah obavestila o pokušaju napada.

Uljez, koji je indijski Sikh, već je zaveden pod Zakonom o mentalnom zdravlju i čini se da je objašnjenje “mentalnog zdravlja” dominantna priča uprkos tome što je sam krivac direktno naveo svoj motiv za pokušaj atentata.

Tokom masakra Jallianwala Bagh 1919. godine, poznatog i kao masakr u Amritsaru, kolonijalne trupe su ubile oko 379 ljudi tokom protesta, ranivši još 1200 ljudi.

Nulta Tačka/InfoWars

The post SPREČENO UBISTVO KRALJICE ELIZABETE II ZBOG RASNE DISKRIMINACIJE(VIDEO) appeared first on Nulta Tačka.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments