уторак, 28 јуна, 2022
spot_img
HomeŽivotPorodicu Božić čine tri deteta i dve žene obolele od karcinoma |...

Porodicu Božić čine tri deteta i dve žene obolele od karcinoma | Život


Selo Lece. Zorica, Ivana i tri maloletna deteta. Oronula kuća, bez vode i kupatila. Bez grejanja. I svega 10.000 mesečno. Kažu ljudi, tuga da veće nema.
U rudarskom selu Lece nadomak Medveđe živi petočlana porodica Božić. Majka Ivana ima 40 godina i samohrana je majka tri sina, uzrasta od 5 do 8 godina. U kući sa njima živi još i Ivanina bolesna majka Zorica. Žive od socijalne pomoci, koja iznosi jedva 10.000 mesečno.

Kako ističe Ivana bi htela da radi, ali nije imala uspeha da pronađe bilo kakav posao. Uostalom, ne samo da Ivana mora da se brine kako o deci, tako i o majci, već je i sama bolesna. Naime, obe boluju od karcinoma.

Cela porodica živi u rudarskom stančiću od tridesetak kvadrata, bez vode i bez kupatila, sa oskudnim nameštajem. Zimi čak svi spavaju u jednom krevetu, jer nemaju dovoljno drva za ogrev dve sobe.

Ivana uskoro ide na operaciju i naglašava da su joj voda i kupatilo preko potrebni. Kao i hrana i stvari za decu. Majka dodaje da često nema deci ni pljeskavicu da im kupi kad ih dovede u obližnju varošicu i da jedva ima hleba da kupi svakog dana jer deca rastu, pa i potrepštine oko njih.

 

U poslednje dve nedelje, ova porodica je u nekoliko navrata dobila pomoć HO „Deca su dar od boga“ i humanih sugrađana u vidu hrane, garderobe, paketića za decu, ali to nije dovoljno. Potrebna im je finansijska pomoć za lečenje, kao i sređivanje kuće i kupatila. Dobro bi im došlo i nešto nameštaja.

Svi koji zele da uplate novac da se obezbede normalniji uslovi na pragu ove zime Milanu, Andriji i Stefanu mogu uplatu izvršiti na žiro račun: 160600000112724622 – sa napomenom za Ivanu Božić.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments