среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSve vestiIZRAEL NUDI ČETVRTU DOZU - Nulta Tačka

IZRAEL NUDI ČETVRTU DOZU – Nulta Tačka


Izrael će ponuditi četvrtu dozu vakcine protiv COVID-19 ljudima starijim od 60 godina ili sa kompromitovanim imunološkim sistemom, kao i zdravstvenim radnicima, kao deo napora da se poveća broj vakcina i nadmaši širenje Omicron varijante koronavirusa.

Stručna komisija Ministarstva zdravlja, čiji nalazi tek treba da budu sprovedeni, preporučila je u utorak da oni koji ispunjavaju uslove treba da dobiju četvrtu vakcinu najmanje četiri meseca nakon što dobiju treću.

Premijer Naftali Benet, koji je nastojao da poveća odziv Izraela za vakcine, pozdravio je izjavu panela kao „odličnu vest koja će nam pomoći da prevaziđemo talas Omikrona koji se širi svetom“.

Komisija je dalje preporučila da se vreme između drugog i trećeg snimanja smanji sa pet na tri meseca.

Takve mere bi bile “deo priprema za peti talas”; pandemije, navodi se u saopštenju panela, koji ne predstavlja konkretne podatke iza preporuka.

CEO REGION U -BUNKERU-! OVO JE DOKAZ DA SLOBODA RUŠI GRANICE (VIDEO)

“Vidimo opadanje zaštite od infekcije Omikronom. Ovaj talas raste u iznenađujuće velikom broju… Više od 80% panela je podržalo ovu meru,” Arnon Šahar, doktor u stručnom panelu, rekao je za Izraelski vojni radio.

Preporuke mora da odobri generalni direktor Ministarstva zdravlja Nachman Ash. Ministarstvo nije saopštilo kada bi se to moglo dogoditi.

Nakon svetski pobedničkog uvođenja vakcine, Izrael je video izlaznost na platou vakcinacije. Oko 62 odsto od 9,4 miliona stanovnika primilo je dve doze, saopštilo je ministarstvo.

Benetova vlada je brzo krenula protiv Omikrona, zabranivši strancima ulazak u Izrael 25. novembra i proširivši listu visokorizičnih zemalja u koje njeni građani ne bi trebalo da putuju, dodavši Sjedinjene Države ove nedelje

U utorak je izraelska bolnica prijavila prvu poznatu smrt pacijenta sa Omikronom u zemlji, pre nego što je izmenila izjavu da je konačna laboratorijska istraga utvrdila da je on zaražen varijantom Delta. Medicinski centar Soroka saopštio je da je muškarac u svojim 60-im godinama i sa ozbiljnim prethodnim stanjima preminuo u ponedeljak, dve nedelje nakon što je primljen na odeljenje COVID-19.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je do utorka bilo najmanje 340 poznatih slučajeva Omikrona u Izraelu.

Bennettova kancelarija je takođe odobrila smanjenje posećenosti kancelarijama za 50% za zaposlene u javnom sektoru kako bi podstakli rad na daljinu. Ministar odbrane Beni Gantc naredio je vojnoj komandi fronta da se pripremi za eventualno 5.000 novih slučajeva dnevno, saopštila je njegova kancelarija.

Izrael primenjuje vakcine koje je razvio Pfizer (PFE.N)-BioNTech (22UAi.DE) kao deo svoje kampanje vakcinacije, koja je bila jedna od najbržih na svetu početkom ove godine.

Upitana o izraelskom planu, portparolka kompanije Pfizer rekla je da kompanija planira da proceni odgovor imunog sistema i efikasnost dodatnih doza njegove trenutne formulacije i one specifične za Omicron u kliničkom okruženju.

Nije dala vremenski okvir.

Američki proizvođač lekova će takođe proceniti podatke iz izraelskog uvođenja četvrte doze, rekla je ona.

Rani laboratorijski radovi su pokazali da vakcine’ Sposobnost neutralizacije virusa s vremenom opada nakon treće doze, rekao je profesor biologije na Univerzitetu Templ u Filadelfiji Enriko Buči.

Izraelski plan bi mogao biti test za to u stvarnom svetu, rekao je on.

Nulta Tačka/ReutersSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments