среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSve vestiPOLITIKA ZAKLJUČAVANJA I NOŠENJE MASKI

POLITIKA ZAKLJUČAVANJA I NOŠENJE MASKI


Prema navodima kliničkog psihijatra za decu i adolescente, nedavna državna politika zaključavanja i nošenje maski stvoriće generaciju dece koja pokazuju niži koeficijent inteligencije i znake socijalnog oštećenja mozga.

Dr Mark Mekdonald je citirao studiju od 11. avgusta Univerziteta Braun (pdf) koja je otkrila da „deca rođena tokom pandemije imaju značajno smanjene verbalne, motoričke i ukupne kognitivne performanse u poređenju sa decom rođenom pre pandemije“, tokom intervjua sa domaćinom Sindi Drukier u epizodi od 25. decembra NTD-ove emisije „The Nation Speaks“. NTD je sestrinska medijska kuća The Epoch Times-a.

Maske, „zoom škole“ i nalozi zaključavanja doveli su do „ukupnog lišavanja društvenog kontakta, od nemogućnosti da se vide lica, zaglavljivanja kod kuće po ceo dan, a ovo je zapravo izazvalo oštećenje mozga omladincima“, rekao je on.

U drugom intervjuu u ovoj epizodi, profesor Karl Henegan, direktor Centra za medicinu zasnovanu na dokazima Univerziteta Oksford, naveo je dokaze da su ograničenja pandemije i „strah koji usađujemo deci” doveli do pogoršanja psiholoških problema.

Heneghan je citirao svoju studiju od 2. oktobra, koja je zaključila da „osam od 10 dece i adolescenata prijavi pogoršanje ponašanja ili bilo kakve psihološke simptome ili povećanje negativnih osećanja zbog pandemije COVID-19“.

OVO SU TAJNI EKSPERIMENTI NAD DECOM SIROČIĆIMA KOJE JE PODRŽALA CIA

„Zatvaranje škola doprinelo je povećanju anksioznosti, usamljenosti i stresa; negativna osećanja zbog COVID-19 porasla su sa trajanjem zatvaranja škola“, navodi se u studiji.

„Ustanovljeno je da je pogoršanje mentalnog zdravlja gore kod ženskog pola i starijih adolescenata”.

Adolescenti stariji od 12 godina takođe su bili lošiji od dece mlađe od 12 godina, jer se adolescenti suočavaju sa sve većim pritiskom vršnjaka, društvenim pritiskom i svesniji su poruka koje se šalju globalno, kaže Henegan.

„Prva stvar je deeskalacija svakog straha i anksioznosti oko COVID-a za decu“, rekao je Henegan.

„Za decu, COVID je zapravo veoma bezbedna bolest“ i deca ne bi trebalo da budu zabrinuta zbog uticaja COVID-a „na sebe ili svoje buduće zdravlje“.

Rekao je da je „zatvaranje oblasti poput škola bila greška“, jer je njihovo držanje otvorenim dobro za obrazovanje, „društvenu povezanost i dobrobit“.

„Trebalo bi da damo prioritet obrazovanju i onim intervencijama koje su u najboljem interesu dece“, rekao je on.

Prema studiji od 20. decembra, podaci američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti takođe su pokazali da su posete u vezi sa mentalnim zdravljem 2020. godine, kada su prvi put uvedene restrikcije usled pandemije, porasle za 24 odsto kod dece od 5 do 11 godina i 31 odsto kod dece od 12 do 17 godina, u poređenju sa podacima iz 2019.

Anegdotski, Mekdonald je primetio da je viđao decu koja „odbijaju da uspostave kontakt očima, koja kvase pantalone ili mokre u krevet noću, ne mogu da odu da prespavaju kod nekog drugog – da budu daleko od majke tokom dužeg vremenskog perioda“.

Tinejdžeri, s druge strane, izlaz iz ograničenja zaključavanja našli su u „društvenim mrežama, telefonima i Zoom školi jer su trenirani poslednjih godinu i po dana, da više ne žele ni da izađu,” rekao je.

Mekdonald je pozvao vladu i medijske korporacije da ne kreiraju „program kondicioniranja ponašanja“, u kojem su deca izložena „iracionalnim, smešnim“ situacijama kao što je jelo napolju na 4 stepena i trčanje maratona ili sport sa maskama.

Od 27. decembra, Bajdenova administracija preporučuje da deca „premala za vakcinaciju“ budu „okružena vakcinisanim ljudima i maskama u javnim zatvorenim prostorima, uključujući škole“, prema COVID planu na veb stranici Bele kuće. „Za one adolescente od 12 i više godina koji ispunjavaju uslove za vakcinaciju, najvažniji korak koji roditelji mogu da preduzmu je da ih vakcinišu.

Od 27. decembra, na sajtu se navodi da je „više od polovine adolescenata u zemlji vakcinisano“.

Nulta Tačka/InfoWarsSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments