среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSve vestiTESLA ZBOG GREŠKE POVLAČI SKORO POLA MILIONA Nulta Tačka

TESLA ZBOG GREŠKE POVLAČI SKORO POLA MILIONA Nulta Tačka


Kompanija „Tesla“ povlači više od 475.000 električnih automobila „model 3“ i „model S“ u Sjedinjenim Državama kako bi rešila probleme s retrovizorskom kamerom i prednjom haubom koji povećavaju rizik od sudara, saopštio je američki regulator za bezbednost saobraćaja.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima precizirala je u saopštenju da ovaj američki proizvođač električnih vozila povlači 356.309 vozila „model 3“ proizvedenih od 2017 do 2020. godine radi rešavanja problema sa kamerom na retrovizoru, i 119.009 automobila „model“ S zbog problema sa haubom, izveštava Rojters.

PRE TAČNO 2. GODINE POČELA JE KORONA HISTERIJA KADA JE KINESKI DOKTOR NAVODNO OTKRIO COVID-19 OD KOJEG JE I SAM UMRO

Kod „modela“ 3 je utvrđen rizik od oštećenja kabla retrovizorske kamere pri otvaranju i zatvaranju prtljažnika, što može da spreči prikaz slike o situaciji na putu iza vozila i da dovede do sudara, navodi se u saopštenju.

Kod „modela S“ detektovan je problem s bravom na haubi koja u vožnji može iznenada da se otvori i poremeti pregled puta vozaču, što takođe povećava rizik od sudara, dodao je američki regulator.

Akcije „Tesle“ pale su nakon saopštenja za čak 3,0 posto na jutarnjem trgovanju po istočnoameričkom vremenu, ali su se kasnije oporavile i prema poslednjim dostupnim podacima trguju se na nivou od oko 1.088,76 dolara, preneo je Tanjug.

NOVI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA i SAŠA RADULOVIĆ- Sledi ekonomska kriza, deo njihovog plana- Mediji ćute o referendumuSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments