среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSve vestiFAUČI ISPROZIVAO RODITELJE KOJI NE VAKCINIŠU Nulta Tačka

FAUČI ISPROZIVAO RODITELJE KOJI NE VAKCINIŠU Nulta Tačka


Roditelji imaju “odgovornost” da svoju decu vakcinišu protiv Covid-a 19, rekao je jedan od najomraženijih “stručnjaka” na celom svetu.

Zdravstveni savetnik Bele kuće Entoni Fauči ukorio je roditelje koji odbijaju da vakcinišu svoju decu na osnovu malog broja ozbiljnih slučajeva zaraze među decom, insistirajući da njihovi argumenti nemaju smisla.

Fauči je zauzeo grublji pristup prema roditeljima koji su oklevali da vakcinišu svoje mališane tokom pojavljivanja u četvrtak u emisiji “Jutro u Americi” na NewsNation-u.

Nakon što je voditeljka Adrienne Bankert primetila da je 0 do četvoro dece na 1,1 milion u SAD-u zahtevalo hospitalizaciju zbog Covid- a 19 prošle sedmice, uprkos opštem porastu slučajeva, Fauči je rekao da razlog zašto roditelji koji se pozivaju na statistiku dok odbijaju da vakcinišu svoje deca “nema nikakvog smisla.”

“Vakcinišemo decu za brojne dečije bolesti, gde je smrtnost od tih bolesti daleko manja od mortaliteta i morbiditeta kod dece od Covid-19”, rekao je Fauči.

Zbog sve većeg broja hospitalizacija dece, “odgovornost” roditelja je da vakcinišu svoju decu, nastavio je Fauči. Najviši zdravstveni zvaničnik Bele kuće priznao je, međutim, da deca imaju “manji ” rizik od teških nuspojava od Covida u poređenju sa drugim starosnim grupama.

“Istina je da kada uporedite hospitalizacije i teške bolesti kod male dece u odnosu na odrasle, posebno starije osobe, nema sumnje da je verovatnoća da se dete ozbiljno razboli manja nego odrasla osoba kada imate Covid. -19”, rekao je Fauči, iako je dodao da to ne znači da “deca ne oboljevaju ozbiljno”.

Deca “pate” i “umiru”, primijetio je Fauči, dodajući da je se to može izbeći ako ih roditelji jednostavno vakcinišu.

NultaTačka/RT

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments