понедељак, 8 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiZABORAVAN, SENILAN ILI NEŠTO TREĆE?! OVO SU BAJDENOVI ISPADI IZ 2021. GODINE!...

ZABORAVAN, SENILAN ILI NEŠTO TREĆE?! OVO SU BAJDENOVI ISPADI IZ 2021. GODINE! OD SPAVANJA DO LAPSUSA (VIDEO)


BEOGRAD – Džozef Bajden (79) početkom prošle godine ušao je u Belu kuću kao 46. američki predsednik, a pored uobičajenih dužnosti na tom mestu za prvu godinu njegovog mandata vezuje se i nekolko lapsusa i nespretnih ispada koje mnogi povezuju sa senilnošću i upitnim zdravstvenim stanjem.

Bajden je svojevremeno i sam sebe nazvao “gaf mašinom”, kako je preneo CNN. “Ali, bogu hvala, to je ništa u poređenju s jednim tipom koji ne može da kaže istinu”, rekao je Bajden pre tri godine u predizbornoj kampanji, kada je za rivala imao Donalda Trampa, koga je jednom nazavao Džordžom. Bajden je na dužnost stupio 20. januara, a od tada je napravio nekoliko lapsusa. On je pogrešno izgovorio ime ruskog kolege Vladimira Putina, dok je govorio o politici Vašingtona prema Moskvi i nazvao ga “Klutin”.

“Takođe sam stavio do znanja predsedniku Klutinu da su Sjedinjene… Putinu… da su SAD nepokolebljive u podršci našim saveznicima i partnerima u Evropi”, ispravio se Bajden. Premijer Australije Skot Morison dobio je nadimak “momak odozdo”. Tokom jedne od konferencija za novinare, Bajden se okrenuo prema prisutnom britanskom premijeru Borisu Džonsonu i zahvalio mu na saradnji. Onda je pogledao prema ekranu, na kojem je bilo lice Morisona, koji se uključio putem video-linka. “Želim da zahvalim i onom momku odozdo. Hvala puno. Hvala, druže”, kazao je Bajden Morisonu. Za razliku od njih, potpredsednica Kamala Haris je dobila novu “titulu” – postala je “predsednica”.

Bajden je tokom govora održanom povodom podele oko 100 miliona vakcina u SAD Kamalu Haris nazvao predsednicom, preneo je tada “Njujork post”. “Sada kada smo predsednica Haris i ja virtuelno obišli vakcinalni centar u Arizoni, jedna od medicinskih sestara koja obavlja vakcinaciju rekla je da je svaki ubod vakcinom kao davanje doze nade”, rekao je Bajden. Gradonačelnicu Čikaga Lori Lajtfut Bajden je nazvao gradonačelnikom. “Gospodine gradonačelniče, hvala vam na pozivu u vaš grad”, kazao je tokom govora na temu vakcinacije u privatnom sektoru.

U julu Bajden je govorio o infrastrukturnom projektu i usput dobijao razna pitanja od novinara na konferenciji, a onda je želeo da ubrza priču i rekao da “mora da stigne što pre u helikopter”, kada mu je prišla Haris.

Predsednik i potpredsednica su razmenili, kratak, tih razgovor koji se završio tako što je Haris rekla “Florida, da”, preneo je “Njujork post”. “Oh, da. Izvinjavam se. Hvala vam, gospođo potpredsednice”, izjavio je Bajden i vratio se mikrofonu.

Bajden je potom počeo da priča o nesreći koja je pogodila Floridu, kada se srušila zgrada od 12 spratova. I kada je reč o novom soju, omikronu, Bajden je napravio lapsus i nazvao ga – omnikron. Kako prenosi “LA tajms”, Bajden je tokom govora iz Bele kuće o spremnosti Amerike da se suoči s novim sojem, nekoliko puta izgovorio “omnikron”, umesto omikron.

NOVA GODINA POČELA JE U BUNKERU! SVI OVO GLEDAJU! 4. GOSTA I MARIO ZNA! 

Bajden je imao problem i s ravnotežom, pošto je tri puta pao kada je ulazio u predsednički avion, ali je ipak sve prošlo dobro.

“Bajden se oseća dobro nakon što se spotakao o stepenice dok se peo u predsednički avion”, rekla je tom prilikom portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

Ona je sugerisala da su jaki vetrovi u vojnoj bazi Endruz, u blizini Vašingtona, možda uzrokovali pad. Američki mediji preneli su da je Bajden zaspao tokom razgovora s premijerom Izraela Naftalijem Benetom, a onda i na klimatskom samitu u Glazgovu…

Dobio je i oštre kritike američke javnosti, jer je tokom dopremanja tela američkih vojnika iz Kabula, koji su ubijeni u terorističkom napadu, gledao u sat.

NultaTačka/Tanjug

The post ZABORAVAN, SENILAN ILI NEŠTO TREĆE?! OVO SU BAJDENOVI ISPADI IZ 2021. GODINE! OD SPAVANJA DO LAPSUSA (VIDEO) appeared first on Nulta Tačka.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments