среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSve vestiAMERIČKI FDA ODOBRIO BUSTER DOZE ZA DECU

AMERIČKI FDA ODOBRIO BUSTER DOZE ZA DECU


Američka Agencija za hranu i lekove (FDA) danas je dala odobrenje za upotrebu buster doze za decu od 12 do 15 godina, s obzirom na to da se omikron soj širi brže među mlađom populacijom, preneo je “NBC njuz”. Za decu od 12 godina agencija je smanjila period između druge i buster doze sa šest na pet meseci, na osnovu izraelskih istraživanja.

Prema podacima ove američke medijske kuće, danas bi mogao da padne negativan rekord na pedijatrijskim kovid odeljenjima po broju hospitalizovane dece, što ukazuje da bi trebalo brže vakcinisati decu busterom, dodaje se.

FDA je takođe smanjila period između druge i buster doze sa šest na pet meseci, na osnovu izraelskih istraživanja, a to važi i za decu od 12 godina.

Studija iz Izraela, u koju je bilo uključeno 6.300 dece između 12 i 15 godina, pokazala je da buster doza može da zaštiti decu bolje kada se da posle pet meseci, nego šest.

“Sa trenutnim talasom omikrona, ključno je da nastavimo da povlačimo efikasne poteze koji štite živote, kao što je vakcinacija, nošenje maski i socijalno dostanciranje”, rekla je vršilac dužnosti direktora FDA DŽenet Vudkok.

NOVOGODIŠNJA EMISIJA- Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

Nulta Tačka/MedijiSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments