среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSve vestiJEDNA ŽENA JE UHAPŠENA JER JE TINEJDŽERU DALA

JEDNA ŽENA JE UHAPŠENA JER JE TINEJDŽERU DALA


17-godišnji “pacijent” ispričao je svojoj porodici o incidentu, što je dovelo do policijske istrage i hapšenja jedne osobe.

Žena u državi Njujork uhapšena je nakon što je optužena da je dala vakcinu protiv Covid-19 tinejdžeru bez medicinske dozvole. Majka tinejdžera je kasnije rekla policiji da nije znala za to.

Laura Parker Russo, 54-godišnja žena sa Long Ajlenda, navodno je u petak u njenoj kući dala tinekdžeru za šta istražitelji veruju da je vakcina protiv Covid-19, saopštila je policija lokalnim medijima. Nejasno je šta je tinejdžer radio u Russo-voj kući i da li su u srodstvu.

Iako je dečakov stav prema postupku nepoznat, to se nije svidelo njegovoj majci, koja nije gubila vreme da obavesti policiju. Majka je detektivima rekla da nije dala Russo-voj dozvolu da svom sinu ubrizga tu supstancu.

NEMAČKA: JOŠ JEDAN PROTEST PROTIV KOVID TIRANIJE POD PALICOM POLICIJSKOG NASILJA

Međutim, pokazalo se da je nedostatak pristanka roditelja samo vrh ledenog brega, a policija je kasnije otkrila da Russo-va nema pravo da obavlja medicinske zahvate. Žena nije bila ni medicinski radnik, niti je bila ovlaštena da vrši vakcinaciju. Russo-ova je optužena da je vršila medicinske zahvate bez odgovarajuće kvalifikacije i trebalo bi da se pojavi pred sudom 21. januara.

Deca od 5 godina imaju pravo na vakcinu protiv Covid-19 u SAD-u. Trenutno postoji samo jedna vakcina (Pfizer-BioNTech) dostupna osobama od 5 do 17 godina. Nije jasno koju marku je žena koristila za vakcinaciju tinejdžera.

Pitanje uloge roditelja u vezi sa vakcinacijom njihove dece u Americi je bilo žestoko raspravljano, a pravila o pristanku roditelja razlikuju se u različitim državama. U Njujorku, roditelj ili zakonski staratelj mora dati pristanak za maloletnike svih uzrasta. U slučaju 16 i 17 godina, roditelj može dati pristanak lično ili telefonom. Međutim, deca mlađa od 15 godina takođe moraju biti u pratnji odrasle osobe.

NOVOGODIŠNJA EMISIJA – Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

Nulta Tačka/RTSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments