уторак, 28 јуна, 2022
spot_img
HomeНекатегоризованоSad laburisti obećavaju brzu prugu

Sad laburisti obećavaju brzu prugu


Youtube/Nippon TV News 24 Japan

Superbrzi voz

Ako ste se pitali koja od dve vodeće stranke u Australiji će prva u ovogodišnjoj predizbornoj kampanji iskoristiti izgradnju brze železnice na istočnoj obali kao svoj adut, odgovor je stigao već 2. januara. U ulozi Deda Mraza ovaj put je bio lider opozicije Entoni Albaneze, koji je iz torbe večitih političkih obećanja izvukao jedan od “poklona” koji već decenijama ne zaobiđe Australijance ni u jednoj izbornoj godini.

– Ako budem izabran za saveznog premijera, želim da moja vlada bude prva koja će zapravo započeti radove na izgradnji brze pruge – uverava Albaneze da će ove godine biti sasvim druga priča s postavljanjem osnova za modernu železnicu.

Kako je obećao lider Laburista, ova partija će iz svog prvog saveznog budžeta izdvojiti 500 miliona dolara za izgradnju deonice brze pruge između Sidneja i Njukasla.

– Prioritet moje vlade biće deonica Sidnej – Njukasl. Biće to prvi korak ka realizaciji moje vizije, brze pruge koja će spajati Brizbejn i Melburn – rekao je Albaneze tokom stranačkog skupa u Njukaslu.

Prema planu Laburističke stranke, na ovom koridoru bi bile sagrađene stanice na Centralnoj obali, a putovanje od Sidneja do Njukasla trajalo bi svega 45 minuta.

Stručnjaci za saobraćaj kažu da bi ovakav projekat bio od velikog značaja u vreme kada se sve više ljudi seli iz Sidneja i drugih velikih gradova u regionalne delove zemlje.

Međutim, ne treba zaboraviti da je izgradnja brze pruge ideja sa početka osamdesetih godina prošlog veka. Od tada, svaka savezna vlada je trošila sredstva na izradu plana izvodljivosti, ali se od tog koraka nikada nije odmaklo ni jedan jedini korak. Ovu kartu su iz rukava izvlačili i liberali i laburisti, ali na žalost, svaki put je od brze pruge ostajalo samo jedno prazno i jeftino proćerdano predizborno obećanje.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments