понедељак, 23 маја, 2022
spot_img
HomeSve vestiVIŠE OD POLOVINE NEMACA NE VERUJE

VIŠE OD POLOVINE NEMACA NE VERUJE


Nemački ministar zdravlja priznaje da vladine brojke ne moraju nužno biti tačne. Više od polovine Nemaca više ne veruje zvaničnim statističkim podacima o Covid-19 koje je izdao državni organ za kontrolu i prevenciju bolesti, Institut Robert Koh, pokazalo je novo istraživanje.

Neverovatnih 57 odsto ispitanih reklo je da ne veruje podacima, dok 32 odsto i dalje smatra da su vladine brojke o širenju Covid-a verodostojne, prema anketi koju je naručio list Bild.

Široko rasprostranjeni skepticizam možda i nije toliko iznenađujući, s obzirom na to da je nemački ministar zdravlja Karl Lauterbah prošle nedelje priznao da dinamika širenja Omikrona „nije tačno prikazana u zvaničnim podacima zbog lažnih negativnih rezultata testiranja, kao i odlaganja u prijavljivanju novih slučajeva”. Zvaničnik je šokirao izjavom kada je rekao da je prijavljena sedmodnevna stopa incidencije verovatno „dva ili tri puta“ niža od stvarnog broja novih infekcija.

Stope vakcinacije u Nemačkoj takođe mogu biti veće od zvaničnih podataka jer se ne prijavljuju sve vakcinacije. Pored toga, prema Bildu, jedan broj ljudi koji se zvanično računaju kao pacijenti sa Covid-om u početku su hospitalizovani zbog drugih bolesti.

Na pitanje Bilda za komentar, Institut Robert Koh uperio je prst u lokalne zdravstvene vlasti koje ne dostavljaju podatke na vreme, ističući da „sve to ne spada u nadležnost RKI“.

Ista anketa, koja je otkrila opadanje poverenja u zvanične brojke, takođe je pokazala da 51% Nemaca nije zadovoljno ukupnim postupanjem nemačke vlade sa pandemijom, dok je 41% zadovoljno upravljanjem Berlina. Na pitanje da li se zalažu za obaveznu vakcinaciju za sve Nemce, 58 odsto je podržalo tu meru, a 34 odsto je odgovorilo negativno.

NOVOGODIŠNJA EMISIJA- Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

Nulta Tačka/RTSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments