среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSvetRUSIJABivši savetnik Pentagona: Putin vidi Bajdenovu slabost

Bivši savetnik Pentagona: Putin vidi Bajdenovu slabost


EPA/Maxim Shipenkov

Džo Bajden i Vladimir Putin

Nakon spoljnopolitičkih neuspeha tima američkog predsednika Džoa Bajdena, predsednik Rusije Vladimir Putin gradi odnose sa administracijom Bele kuće sa pozicije sile, rekao je bivši savetnik Donalda Trampa za odbranu Kori Mils.

U emisiji na televiziji “Foks njuz”, voditelj je upitao eksperta da li je primetna razlika u odnosima Rusije i SAD tokom Bajdenovog i Trampovog mandata.

– Razlika definitivno postoji. Svi su videli da je Bajden slab. U Rusiji su videli kako se završio Avganistan. Vide kako predsednik postupa u situaciji sa Tajvanom i kontinentalnom Kinom – precizirao je Mils.

Prema njegovom mišljenju, promašaji američke vlasti su toliki da “slabost” Bajdenove administracije vide ne samo u Rusiji, nego i u Kini i Iranu. Mils zaključuje da to protivnici SAD aktivno koriste.

Ruski i američki predsednici Vladimir Putin i Džo Bajden razgovarali su telefonom 30. decembra, drugi put u mesecu. Kako je saopštio Kremlj, Bajden je zapretio “sankcijama velikih razmera” zbog situacije sa Ukrajinom. Putin je odgovorio da bi to bila velika greška, jer u tom slučaju može uslediti potpuni prekid odnosa.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments