четвртак, 30 јуна, 2022
spot_img
HomeHronikaDevize krio u patikama - Vesti online

Devize krio u patikama – Vesti online


pixabay.com

Carinici su tokom praznika na prelazima Gradina i Horgoš u saradnji sa policijom zaplenili preko 96.000 evra, a deo neprijavljenog novca otkriven je ispod uložaka u patikama koje je jedan od putnika nosio na sebi.

Slučaj na Gradini otkriven je danas nakon što je za detaljan pregled izdvojen BMW, kojim su ka Turskoj putovala trojica austrijskih državljana.

Kod njih je tokom kontrole pronađeno ukupno 90.000 evra, a deo otkrivenog novca jedan od putnika krio je ispod uložaka u patikama koje je u tom trenutku nosio na sebi.

Nakon što je svakom putniku ponaosob vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, do okončanja prekršajnog postupka zadržana je suma od 60.000 evra.

Na Horgošu je juče na izlazu iz zemlje prilikom detaljnog pregleda dvojice iračkih državljana, koji su automobilom BMW putovali iz Turske ka Nemačkoj, pronađeno ukupno 56.665 neprijavljenih evra.

Kada je putnicima vraćen dozvoljeni iznos gotovine koju je bez prijavljivanja moguće preneti preko granice, uz potvrdu o pokrenutom prekršajnom postupku zadržano je nešto više od 36.000 evra.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments