четвртак, 30 јуна, 2022
spot_img
HomeНекатегоризованоKako do 100 evra od države? Saznajte tačan datum i adresu za...

Kako do 100 evra od države? Saznajte tačan datum i adresu za prijavljivanje


Pixabay.com

Zakon koji detaljno definiše sve oko ove pomoći biće na sednici Narodne Skupštine sledeće nedelje.

Najavljeno je na godišnjoj konferenciji novčana pomoć za sve mlade od 16 do 29 godina, kojih je oko 1.050.000, a koji mogu da očekuju da će se novac naći na njihovim računima već 1. februara.

– Po završetku prijave, mladima će biti isplaćeno 100 evra. Sa tom merom pomoći mladima, kojih ima nešto više od milion i sa ranije najavljenom pomoći penzionerima od po 20.000 dinara dolazimo do toga da su sva tri paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije, vredna ukupno oko 8,7 milijardi evra, odnosno od 18 odsto BDP – rekao je ministar finansija Siniša Mali, stoji u saopštenju resornog ministarstva, piše “Blic Biznis”.

Kako da se prijavim?

Prijava za ovu novčanu pomoć odvijaće se kao i sve prethodne.

Dakle, biće potrebno da se preko portala Uprave za trezor prijave, tj. unesu lične podatke, kao i banku u kojoj imaju otvoren račun. U slučaju da nemaju račun ni u jednoj banci, nakon što na portalu odaberu banku, biće im otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac.

Kome sve sleduje još novca?

Prethodno je najavljeno da će po 10.000 dinara dobiti i svi zdravstveni radnici i to krajem januara, početkom februara.

Pomoć penzionerima od 20.000 dinara (oko 170 evra) biće im na račune uplaćena u februaru 2022. godine. Na ovu pomoć imaju pravo svi penzioneri, bez obzira kolika im je penzija.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments