уторак, 28 јуна, 2022
spot_img
HomeSvetPlaćenici se povlače - Vesti online

Plaćenici se povlače – Vesti online


pixabay.com

Foto: Ilustracija

Oko 300 stranih plaćenika napustilo je istočni deo Libije, saopštilo je danas francusko Ministarstvo spoljnih poslova, pozdravljajući početak postepenog povlačenja hiljada stranih boraca koji su bili angažovani na obe strane u sukobu u toj severnoafričkoj zemlji.

Taj potez, koji su u novembru prvobitno najavili borci koji podržavaju snage sa istoka Libije, imao je za cilj da stimuliše sporazum koji podržavaju UN, a koji je postignut između zaraćenih strana kroz zajedničku vojnu komisiju, preneo je Rojters.

– Došlo je do prvog povlačenja, što predstavlja prvi pozitivan signal nakon konferencije od 12. novembra – rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova An-Kler Ležandr, misleći na sastanak u Parizu koji je imao za cilj da se krene sa mrtve tačke u Libiji.

“Sada mora da se prati što je brže moguće kompletan proces povlačenja plaćenika, stranih boraca i stranih snaga”, istakla je ona.

Ležandr nije rekla kada su plaćenici otišli niti odakle su, dok diplomate navode da su to plaćenici koji su otišli iz susednog Čada.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments