среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeRegionBiHPodignuta optužnica protiv bivšeg premijera Srpske

Podignuta optužnica protiv bivšeg premijera Srpske


commons.wikimedia

Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Džombića, bivšeg predsednika Vlade Republike Srpske, potvrđeno je banjalučkim Nezavisnim novinama.

Optužnica je prosleđena Okružnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje.

Džombić se, prema zvaničnim informacijama, tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa milionskim kreditima dodeljivanim preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske jednoj zvorničkoj firmi.

“Optužnica je podignuta u vezi sa nezakonitom dodelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske preduzeću ”Energolinija” d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM, iako je bio svestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći da vraća kreditna sredstva”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako se sumnja, na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a “Energoliniji” d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u tom iznosu.

Džombić je kratko za Nezavisne rekao da još nema nikakve informacije u vezi sa ovom optužnicom, te da će je komentarisati naknadno.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments