среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeEKONOMIJAProdaj kosu da preživiš: Inflacija uzima danak, dostigla 45 odsto

Prodaj kosu da preživiš: Inflacija uzima danak, dostigla 45 odsto


Pexels

Ilustracija

Iako ceo svet oseća ekonomsku krizu, pre svega usled Covida 19, neke zemlje prolaze mnogo teže u aktuelnoj situaciji, a finansijske poteškoće nisu novina i nisu „došle“ s koronom.

Naime, u Iranu trenutno raste broj žena koje prodaju svoju kosu, kako bi dobile nešto novca i opstale u uslovima rastućih ekonomskih poteškoća.

Iranske novine „Khorasan Newspaper“ objavile su krajem decembra 2021. članak u kojem se govori o ženama koje su aktivne u trgovini kosom.

Vlasnici kozmetičkih i frizerskih salona su glavni kupci kose koja se uglavnom koristi za perike i ekstenzije.

Skoro svi klijenti prodaju kosu zbog finansijskih poteškoća, rekao je jedan berberin.
Prema navodima iz članka, prodavci kose su iz svih sfera života i svih uzrasta, od 10-godišnjakinja do starijih žena, ali većinu čine mlade devojke iz siromašnih porodica. Novac obično koriste da plate račune ili zamene svoje pokvarene telefone.

Prema ranijem izveštaju o prodaji kose u Iranu, cena za prirodnu kosu ide od 10 do 50 dolara, u zavisnosti od dužine, tipa i volumena, piše iranintl.com.

Ova zemlja tri godine beleži visoku inflaciju, koja je poslednjih meseci porasla na 45 odsto i osiromašila mnoge porodice srednje klase, koje ponekad više ne mogu sebi da priušte ni mesne ni mlečne proizvode, preneo je Telegraf biznis.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments