среда, 29 јуна, 2022
spot_img
HomeSrbijaSrpski vojnici u Kopnenoj zoni bezbednosti

Srpski vojnici u Kopnenoj zoni bezbednosti


A. Čukić

Srpski vojnici (Foto: Ilustracija)

Pripadnici Vojske Srbije koji su tokom novogodišnjih i božićnih praznika angažovani na zadacima duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u praznične dane realizuju obuku kako bi očuvali i unapredili borbenu gotovost za izvršavanje namenskih zadataka.

Obuka se izvodi u bazama i na posednutim objektima u okviru redovnih aktivnosti i predstavlja nastavak i nadogradnju obučavanja koje jedinice Vojske Srbije realizuju pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti.

Težište je na uvežbavanju borbenih radnji i postupaka u slučaju napada na snage Vojske Srbije, kao i taktika, tehnika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala.

Bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti je stabilna, a stalnom obukom pripadnika Vojske Srbije dalje se unapređuje osposobljenost za izvršavanje specifičnih zadataka duž administrativne linije u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i Kforom, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments