уторак, 28 јуна, 2022
spot_img
HomeSrbijaNastavlja se potraga za Matejem Perišem: 7 bizarnih nejasnoća u slučaju nestanka...

Nastavlja se potraga za Matejem Perišem: 7 bizarnih nejasnoća u slučaju nestanka mladog Splićanina


Mup.gov.hr

Matej Periš

Slučaj Mateja Periša, Splićanina koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra iz kluba “Gotik” u Beton hali, već skoro nedelju dana okupira javnost u Srbiji i Hrvatskoj i budi brojne reakcije dobronamernih ljudi koji se mole za srećno okončanje ove neobične drame.

Minulih dana pojavio se niz tragova o kretanju i sudbini mladog Splićanina te kobne večeri, ali čini se kao da sa svakim novim tragom i dalje dobijamo više pitanja nego odgovora.

1. Zašto su Splićani toliko čekali da prijave nestanak?

Matej Periš je bez jakne, samo u majici kratkih rukava, izašao iz “Gotika” u ledenu decembarsku noć oko 2.30 sati, a njegovi prijatelji su policiji prijavili nestanak tek oko 18 sati te večeri.

Neki bivši policijski inspektori koji su davali izjave za srpske i hrvatske medije su zbog toga tražili da šestorica Periševih prijatelja bude podvrgnuto poligrafskom ispitivanju. Pojavile su se i špekulacije da su svi bili pod uticajem alkohola i, možda, psihoaktivnih supstanci, te da su čekali da dejstvo “izvetri” pre nego što se obrate policiji.

2. Zašto Matej trči?

Na snimcima sa nadzornih kamera nastalih u noći nestanka vidi se Matej periš kako u majici kratkih rukava trči ulicama Savskog amfiteatra. Zašto bi to neko radio u hladnoj decembarskoj noći?

Da li se Periš nečega uplašio? Da li mu je neko nešto sipao u piće, kako tvrde njegovi prijatelji, ili je količina konzumiranog pića uzela danak, kako za “Blic” tvrdi očevidac iz “Gotika”?

Slobodan Mišković, bivši inspektor za otmice i iznude, danas je izneo teoriju prema kojoj je Periš “dugo trčao jer je možda mislio, ako je komzumirao alkohol, ili šta već, da će za tih sat vremena doći sebi”.

3. Gde je hteo da ide taksijem?

Nadzorne kamere su sledeći put snimile Periša na pešačkom prelazu ispod Brankovog mosta. Na snimku se vidi kako dolazi Karađorđevom ulicom iz smera Kalemegdana i pokušava da zaustavi taksi vozilo svetle boje, ali ga taksista ne pušta u automobil. Zašto je zaustavljao taksi na samo 200 metara od “Gotika” i gde je nameravao da ide?

4. Kad je nastao snimak trkača u Travničkoj ulici?

Vreme na snimku iz Travničke ulice se ne poklapa sa vremenom kada je Matej nestao. Vreme na videu je 1:48, a Matej je, prema rečima prijatelja, izašao iz “Gotika” tek oko 2.30 sati.

5. Koje boje su patike?

U prvobitnoj objavi da je Periš nestao navedeno je da je nosio crne patike sa belim đonom, ali na snimcima se vidi da je imao bele patike. Otac Mateja Periša je na snimcima iz kobne noći prepoznao sina u belim patikama, ali njegovi drugovi i dalje tvrde da je nestao u crnim.

Dodatnu zabunu je izazvao snimak iz Travničke ulice na kojem se najpre vidi da u jednom smeru trči mladić u majici sa kratkim rukavima i belim patikama, a onda se posle nekoliko sekundi iz suprotnog smera vraća mladić slične građe i oblačenja, samo u crnim patikama sa belim đonom.

6. Ko je devojka u belom?

Na istom snimku iz Travničke ulice vidi se muškarac nalik Mateju kako trči u jednom pravcu, a potom iz drugog pravca trči naizgled isti muškarac, ali sa ženskom osobom u beloj jakni ili džemperu. Ako je na snimku zaista Matej, ko je ženska osoba u belom i zašto trči s njim?

7. “Ljubičasti” snimak plivača u Savi

Da li je na snimku plivača iz ledene Save zaista Matej Periš? Ko je, kada i gde snimio ovu scenu? Zašto samo ona, od svih snimaka, ne izgleda kao da je načinjena nadzornom kamerom već ljudskom rukom, jer se kadar neprestano pomera?Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments