петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiPOBEDA! FEDERALNI SUDIJA BLOKIRAO BAJDENOVU

POBEDA! FEDERALNI SUDIJA BLOKIRAO BAJDENOVU


Savezni sudija Lujizijane blokirao je Bajdenovu naredbu za obaveznu vakcinaciju za nastavnike u programima ranog obrazovanja Head Start.

Američki okružni sudija Terry Doughty presudio je u subotu da je Bajdenova administracija neustavno zaobišla Kongres kada je naložila radnicima u Head Start programima da moraju da prime vakcine protiv covid-a do 31. januara, a učenicima starijim od 2 godine da nose maske u zatvorenom i na otvorenom.

“Ako se izvršnoj vlasti dozvoli da uzurpira moć zakonodavne vlasti da donosi zakone, onda ova zemlja više nije demokratija – to je monarhija”, napisao je sudija Doughty.

“Ova dvogodišnja pandemija umorila je celu zemlju. Međutim, to nije izgovor za odustajanje od podele vlasti”, nastavio je Doughty, imenovani tadašnji predsednik Donald Tramp. “Ako zidovi razdvajanja padnu, sistem provere i ravnoteže koji su stvorili osnivači ove zemlje biće uništen.”

“Rečima Thomas Paine-a, ‘Vlada, čak i u svom najboljem stanju, samo je nužno zlo; u najgorem stanju, nepodnošljivom.’ Zdrav razum (1776). O ovom pitanju će svakako odlučivati ​​viši sud od ovog. Ovo pitanje je važno. Podela vlasti nikada nije bila tako tanka”, zaključio je.

FAUČIJEVI IZLIVI MUDROSTI

Odluka se odnosi na tužbu 24 države: Luizijana, Alabama, Aljaska, Arizona, Arkanzas, Florida, Džordžija, Indijana, Ajova, Kanzas, Kentaki, Misisipi, Misuri, Montana, Nebraska, Severna Dakota, Ohajo, Oklahoma, Južna Karolina, Južna Dakota, Tenesi, Juta, Zapadna Virdžinija i Vajoming.

Državni tužilac Alabame Steve Marshall pohvalio je odluku u saopštenju za javnost, nazvavši Bajdenov pokušaj da maskira decu “besmislenim i štetnim”.

“Ova pobeda će pomoći da se osigura da će brojni Head Start programi nastaviti raditi umesto da moraju otpuštati nastavnike i smanjiti usluge deci”, napisao je Marshall. “I ova pobeda će sprečiti besmislenu i štetnu praksu nametanja maski dvogodišnjacima.”

Odvojeno, sudija iz Teksasa je u petak izdao sličnu odluku za program Head Start u državi Lone Star, nazvavši Bajdenov mandat “proizvoljnim i hirovitim”.

Presuda dolazi nakon niza velikih pravnih poraza Bajdena u njegovom krstaškom pohodu za nametanje vakcina svim Amerikancima, što će uskoro razmotriti Vrhovni sud.

Odluku sudije:

Head Start Mandate Stay Order by Jamie White

Nulta Tačka/InfoWarsSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments