недеља, 3 јула, 2022
spot_img
HomeRegionUSKORO I U SRBIJI?! OVA ZEMLJA IZ OKRUŽENJA RAZMATRA UVOĐENJE OBAVEZNE VAKCINE

USKORO I U SRBIJI?! OVA ZEMLJA IZ OKRUŽENJA RAZMATRA UVOĐENJE OBAVEZNE VAKCINE


Došli smo u situaciju da vam vakcina prvi put u istoriji osigurava ulazak u bioskop ili restoran, ali ne i imunitet protiv bolesti koje ste se vakcinisali. Upravo u takvoj situaciji, ulazimo u period neviđenog medijskog spina, koji će za cilj imati da nametne obaveznu vakcinaciju u što većem broju zemalja.

Na spisku žrtava je i Srbija, a priče u ovom smeru će krenuti već za nekoliko dana, kada će se na dnevnom nivou obarati rekordi po broju zaraženih. Nema veze što će među obolelima biti najviše vakcinisanih sa dve doze, lavina o obaveznoj vakcinaciji je već pokrenuta.

Kada je reč o republikama iz bivše Jugoslavije, prva na red je došla Slovenija. Novim porastom broja obolelih od koronavirusa, u Sloveniji se ponavljaju inicijative za uvođenje obavezne vakcinacije protiv kovida 19, a takav predlog je juče izneo Komitet za medicinsku etiku.

JEDAN OD TVORACA VAKCINE KAŽE: NE MOŽEMO DA VAKCINIŠEMO PLANETU SVAKIH ŠEST MESECI

Komisija je savetodavno telo Ministarstva zdravlja i predložila je Vladi da razmotri obaveznu vakcinaciju, u trenutnoj situaciji najpre ugroženih grupa i radnika u zanimanjima koja ih izlažu riziku od infekcije, a zatim postepeno obaveznu vakcinaciju za opštu populaciju.

„Zbog niskog obuhvata vakcinacijom, bolesni, hospitalizovani i preminuli pacijenti, od kojih je većina nevakcinisana, svakodnevno plaćaju visoku cenu“, navodi se u saopštenju Komisije u Vladi.

NultaTačka/SrbinInfo

The post USKORO I U SRBIJI?! OVA ZEMLJA IZ OKRUŽENJA RAZMATRA UVOĐENJE OBAVEZNE VAKCINE appeared first on Nulta Tačka.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments