понедељак, 15 августа, 2022
spot_img
HomeSvetAustralija beleži novi dnevni rekord zaraženih - 72.392

Australija beleži novi dnevni rekord zaraženih – 72.392


EPA-EFE

Australija je zabeležila dnevni rekord po broju zaraženih koronavirusom sa 72.392 slučaja, koji su uzrokovani visokoprenosivim omikron sojem.

Kako prenosi agencija Rojters, epidemiološka situacija u Australiji je ponovo dovela do punih bolnica, dok su mere ograničenja protiv koronavirusa izazvale nedostatak radne snage, opterećujući preduzeća i lance snabdevanja.

Kako se navodi, Australijanci se sada suočavaju sa daleko većim stopama infekcije nego što su zabeležene u azijsko-pacifičkom regionu, a određeni epidemiolozi u zemlji predviđaju najgore scenarije. Vlada premijera Skota Morisona suočava se sa nestašicom antigenskih testova i nezadovoljstva ljudi zbog višesatnog čekanja u centrima za testiranje.

Australijske vlasti su ublažile određene mere i skratile period obavezne izolacije za asimptomatske slučajeve usled zabrinutosti da bi ključne službe mogle da prestanu sa radom.

Da bi ublažila pritisak na preduzeća, vlada Novog Južnog Velsa pozvala je kompanije da ukinu zahtev koji traži od radnika, koji je možda bio u kontaktu sa zaraženom osobom, da se testiraju, ukoliko ne ispoljavaju nikakve simptome.

Čak oko 50 odsto vozača kamiona je izolovano zbog kovid protokola, što stavlja australijski lanac snabdevanja pod “značajan pritisak”, saopšteno je iz sindikata transportnih radnika.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments