петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiBANKA SA VOLSTRITA PREDVIĐA KRAJ ZLATNE ERE

BANKA SA VOLSTRITA PREDVIĐA KRAJ ZLATNE ERE


Bitkoin bi mogao da prestigne tržišni udeo zlata 2022. godine, rekao je analitičar Goldman Saksa u istraživačkoj belešci za klijente, pošto kriptovalute i digitalna sredstva rastu u ceni i privlače sve više interesovanja investitora.

Prema spisku predviđanja analitičara banke Zaka Pandla za 2022., bitkoin će „najverovatnije“ u narednoj godini dobiti veći deo kolača od svojih sadašnjih 20%, što je izračunato upoređivanjem tržišne kapitalizacije kriptovalute od 700 milijardi dolara sa oko 2,6 biliona dolara vrednog zlata u globalnim investicijama.

Ako cena bitkoina premaši 100.000 dolara po novčiću, to bi obezbedilo 50 odsto udela na tržištu, navodi se u belešci.

„Bitkoin možda ima aplikacije koje ne obuhvataju samo skladište vrednosti – a tržišta digitalne imovine su mnogo veća od bitkoina – ali mislimo da poređenje njegove tržišne kapitalizacije sa zlatom može pomoći u postavljanju parametara uverljivih ishoda za prihod bitkoina“, napisao je Pandl.

Izraz „skladištenje vrednosti“ odnosi se na imovinu koja je sposobna da zadrži svoju vrednost dugo vremena bez depresacije, poput plemenitih metala ili određenih valuta.

Prema podacima Coindesk-a, bitkoin se trgovao za oko 46.456 dolara u sredu oko 14:00 GMT. Najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji imala je tešku 2021. godinu, pala je sa oko 60.000 dolara u aprilu na skoro 30.000 dolara u julu, pre nego što je u novembru dostigla najviši nivo od oko 69.000 dolara u istoriji.

Borio se da premaši referentnu vrednost od 50.000 dolara u poslednjih nekoliko nedelja nakon što je naglo pao u decembru. Ipak, kripto-entuzijasti i tržišni analitičari su optimistični u pogledu budućnosti novčića, uz mnoga predviđanja da će Bitcoin dostići dugo očekivanu šestocifrenu cenu negde u 2022.

Nulta Tačka/RT

The post BANKA SA VOLSTRITA PREDVIĐA KRAJ ZLATNE ERE appeared first on Nulta Tačka.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments