недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeSrbijaEPARHIJA RAŠKO-PRIZRENSKA: NEPRAVDA - Nulta Tačka

EPARHIJA RAŠKO-PRIZRENSKA: NEPRAVDA – Nulta Tačka


Povodom aktuelne situacije sa Novakom Đokovićem koji je u hotelu za deportaciju čeka odluku australijskih vlasti o ulasku u zemlju, oglasila se i Eparhija raško-prizrenska.

Saopštenje prenosimo u celini.

“Pripremajući se da proslavimo sveradosni praznik Rođenja Gospoda Isusa Hrista, Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost povodom objavljenih informacija da je vodećem teniseru u svetu Novaku Đokoviću zaprećeno deportacijom iz Australije i zabranjeno učešće na teniskom turniru i pored činjenice da je nadležnim vlastima priložio svu potrebnu zdravstvenu dokumentaciju, u skladu sa tamošnjim zakonima.

Za sve nas, pravoslavne Srbe na Kosovu i Metohiji, Novak Đoković nije samo čovek koji je potekao sa ovih prostora, već je veliki dobrotvor i prijatelj koji je više puta pokazao solidarnost sa našim stradalnim narodom. On svojim ugledom i sportskom veštinom već godinama na najbolji način predstavlja Srbiju u svetu.

Vesti o nepravednom i ponižavajućem tretmanu Novaka Đokovića u odnosu na druge sportiste, kao i pretnje, koje su velikim delom podstaknute ideološkim razlozima, duboko vređaju sve nas, koji ovom prilikom izražavamo duboku ljudsku i bratsku solidarnost sa Novakom i njegovim najbližnjim.

Iskreno ostajemo u nadi da će, bez obzira na medijsku hajku koja je pokrenuta protiv njega, nadležne vlasti Australije ipak omogućiti Novaku da i ovom prilikom pokaže koliko vredi, viteški boreći se sa ostalim sportistima, kako je to, inače, do sada i činio”, navodi se u saopštenju.

Nulta Tačka/SputnikSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments