недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiKOVID POZITIVNE MEDICINSKE SESTRE RADE

KOVID POZITIVNE MEDICINSKE SESTRE RADE


Medicinske sestre pozitivne na Covid pozivaju se da rade u bolnicama širom Novog Južnog Velsa(Australija), što je kršenje državnih zdravstvenih protokola, dok menadžeri bolnica pribegavaju očajničkim merama koje se odnose na njihovo osoblje u ustanovama u kojima je poslovanje poremećeno zbog epidemije Omicrona.

Zaražene medicinske sestre povučene su iz izolacije kršeći državne zdravstvene protokole “radeći sa zdravim osobljem i pacijentima koji nemaju Covid”.

Guardian Australia je kontaktiralo više medicinskih sestara koje rade u nekoliko bolnica u državi koje su uznemirene što rade zajedno sa kolegama pozitivnim na Covid, jer je 2.500 zdravstvenih radnika u izolaciji širom NJV-a.

Javne bolnice obuhvataju tri lokalna zdravstvena okruga u NJV-u i uključuju glavne bolnice u Sidneju i manje regionalne ustanove.

Sve medicinske sestre kažu da su proteklih dana dobile nezvanične, usmene savete iz svojih bolnica da medicinske sestre pozitivne na Covid mogu napustiti svoju obaveznu izolaciju i da se vrate na posao, pod uslovom da su asimptomatične i da nose ličnu zaštitnu opremu.

FAŠISTOIDNA PRIKAZA NAPALA NOVAKA ĐOKOVIĆA! ČANAK: MAGARAC NIJE VAKCINISAN

Međutim, neki su tvrdili da su videli medicinske sestre pozitivne na Covid na odeljenjima s očiglednim simptomima, uključujući kašalj i kijanje.

U jednoj bolnici u Sidneju, činilo se da su medicinske sestre pozitivne na Covid ograničene na rad na Covid odeljenjima. Međutim, u drugim bolnicama medicinske sestre su rekle da brinu o pacijentima koji nisu oboleli od Covida i da komuniciraju s Covid negativnim osobljem.

“Neka je Bog u pomoći svakom pacijentu koji nije oboleo od Covida u bolnici. Oni su sledeći”, rekla je jedna medicinska sestra za Guardian Australia.

Kao da su svi odustali. Apsolutno sam devastirana. To je cirkus… pozitivne medicinske sestre koje rade sa zdravim osobljem i pacijentima koji nemaju Covid.

Protokoli za zdravstvene radnike u NJV-u popušteni su poslednjih dana, uključujući izuzeće najavljeno u novogodišnjoj noći kako bi se omogućilo radnicima koji su u bliskim kontaktima koji bi trebali biti u izolaciji na sedam dana, da se vrate na posao ako su asimptomatski i ako ih poslodavac smatra neophodnim .

Međutim, zvaničnik Health-a Novog Južnog Velsa potvrdio je da medicinske sestre pozitivne na Covid ne potpadaju pod ovo izuzeće.

Medicinske sestre koje su izrazile zabrinutost zbog omogućavanja kolegama pozitivnim na Covid da se vrate na posao naglasile su da je savet dat u nezvaničnom svojstvu, jer je menadžerima preostalo nekoliko drugih opcija da osiguraju da pacijenti mogu biti zbrinuti.

Medicinske sestre su tražile njihova imena, a poslodavci ostaju poverljivi kako bi izbegli njihovu identifikaciju.

Ovo otkriće dolazi nekoliko dana nakon što je Guardian Australia dobio dopis koji je procurio u kojem se otkriva da javne bolnice u NJV-u s kritičnim nedostatkom osoblja planiraju dovoziti da zaposle medicinske sestre iz inostranstva.

Očajnički pokušaji su takođe uključivali menadžere koji su preklinjali lokalno osoblje da otkaže odsustvo i nudili 250 dolara dnevnih nagrada pored dodatka za državne praznike.

U međuvremenu, zapadni NJV LHD nudi medicinskim sestrama 823 dolara nedeljno uz platu za rad u regionu tokom januara.

Premijer NJV-a, Dominic Perrottet, rekao je da zdravstveni sistem “ostaje jak”, a njegov ministar zdravlja, Brad Hazzard, takođe je branio sistem.

U ponedeljak je premijer Scott Morrison podržao ove komentare, insistirajući da bi australijski zdravstveni sistem mogao upravljati “veoma drugačijim virusom” varijante Omicron.

Međutim, generalni sekretar Udruženja medicinskih sestara i babica NJV-a, Brett Holmes, optužio je vlade da predstavljaju previše optimističnu verziju stanja zdravstvenog sistema.

Holmes je rekao da izveštaji o vraćanju medicinskih sestara pozitivnih na Covid na posao “pokazuju nivo očaja koji imamo u našem zdravstvenom sistemu”.

Pokušati naterati potencijalno bolesno i zarazno osoblje u bolnice da radi, to dovodi sve u opasnost.

Holmes je za Guardian Australia rekao da se “apsolutno protivi” tome da se medicinskim sestrama pozitivnim na Covid dopusti da se vrate na posao pre nego što završe izolaciju i da su testovi negativni, ali je primetio da se takva politika takođe radila u nekim delovima Evrope i Sjedinjenih Država tokom vrhunca njihovih epidemija.

“Ovde se raspravljalo o tome, jer je to urađeno u inostranstvu, a priča o toj ideji je bez sumnje rasprostranjena među očajnim menadžerima koji traže osoblje. Možda se spremaju za ovo”, rekao je Holmes.

Holmes je dodao da ova praksa rizikuje širenje Covida na ranjive pacijente u bolnici iz nepovezanih razloga.

“Znamo da ovakvi tipovi pacijenata mogu umreti od Covida. Ako se medicinskim sestrama svesno kaže da uđu tamo i igraju malo ruskog ruleta o tome da li je njihova lična zaštitna oprema savršena celo vreme, zastrašujuće je očekivanje da rade u takvim okolnostima”, rekao je Holmes.

Nulta Tačka/TheGurdianSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments