субота, 20 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiNEMA ODUSTAJANJA! ĐOKOVIĆ ULOŽIO ŽALBU

NEMA ODUSTAJANJA! ĐOKOVIĆ ULOŽIO ŽALBU


Novak Đoković, prvi teniser sveta, uložio je žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju i slučaj je predat Saveznom sudu koji će imati završnu reč.

Najbolji teniser sveta proživljava torturu australijskih vlasti, pošto mu je u sredu u kasnim večernjim satima (lokalno vreme) zabranjen ulazak u državu Viktoriju.

Razlog? Prvo se spekulisalo da ima nevažeću vizu, odnosno da je loše popunjen zahtev, ali ispostavilo se da je problem zdravstveno izuzeće zahvaljujući kom je trebalo da nastupa u Melburnu.

Dobro obavešteni portal „Ejdž“ preneo je da je problem taj što je došlo do nerazumevanja između organizatora Australijan opena i političara, odnosno predstavnika vlasti.

Navodno, Đokoviću je odobreno zdravstveno izuzeće jer je preležao virus korona u poslednjih šest meseci, te kako se ta stavka nalazi u neophodnim dokumentima za dobijanje izuzeće, komisija mu je odobrila da zaigra na Australijan openu.

Međutim, dolazimo do problema. Prema pisanju medija, organizatori Australijan opena u novembru su obavešteni od strane vlasti da dokaz o preležanom virusu korona u poslednjih šest meseci neće biti dovoljan dokaza da se uđe i dobije vizu.

Ipak, medij „Glas za Viktoriju“ prenosi da je Australija odobrila stotine izuzetaka upravo na ovoj osnovi, prateći procedure koje je postavio ATAGI (Savet australijske tehničke savetodavne grupe o imunizaciji). Zato je Viktorija to odobrila.

„Novak će ih razbiti u parnici zbog ovog debakla“, navode.

Slučaj je sada predat Saveznom sudu, žalba je uložena, a konačna odluka mora da bude poznata do utorka.

 

Nulta Tačka/SputnikNews

 Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments