недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiNEVAKCINISANIM KANAĐANIMA BIĆE ZABRANJENO - Nulta Tačka

NEVAKCINISANIM KANAĐANIMA BIĆE ZABRANJENO – Nulta Tačka


Provincija Kvibek je navodno spremna da traži dokaz o primljenim vakcinama protiv covid-a za pristup prodavnicama pića i kanabisa.

Ako oduzimanje poslova i velika okupljanja nije dovoljno da neke ljude natera da se vakcinišu protiv Covid-19, odvikavanje od žestokih pića i marihuane moglo bi pomoći. Kanadska provincija Kvibek bi uskoro mogla saznati, dali ovaj vid “ucene” deluje.

Očekuje se da će administracija premijera Kvibeka Francois Legault-a objaviti novi zahtev za dokaz o vakcinaciji u prodavnicama pića i kanabisa kasnije ove nedelje, preneo je u utorak Journal de Montreal. Manji detalji poslednjeg sastanka o merama protiv covid-a, kao i to da li treba tražiti pasoš na ulazima ili na kasama, još se razmatra, navodi list, pozivajući se na neidentifikovane izvore.

Dokaz o vakcinaciji je već potreban u Kvibeku na nebitnim mestima kao što su restorani, pozorišta, barovi i kazina. Prema novom pravilu, nevakcinisani stanovnici i dalje će moći pristupiti prodavnicama koje prodaju pivo i vino, ali će im u suštini biti zabranjeno da legalno kupuju žestoka pića.

Taj potez navodno dolazi usred pritiska javnosti da se pooštre ograničenja za neposlušne koji su odbili da prime vakcinu protiv Covid-19. Legault je navodno pitao službenike javnog zdravlja o tome koje druge vrste preduzeća bi mogle biti prisiljene da zahtevaju pasoše za vakcinu, a novinarima je rekao: “Razumem da postoji određeni bes” prema građanima koji su nevakcinisani.

Ironično, novi zahtevi za vakcinom u prodavnicama alkohola i kanabisa odnosiće se samo na kupce. Zaposleni neće biti prisiljeni da se vakcinišu, piše Journal de Montreal.

Gotovo 85% svih stanovnika Kvibeka primilo je barem jednu dozu vakcine protiv covid-a, što je jedna od najviših stopa u svetu, ali to nije zaustavilo naglo širenje Covid-19. Ova kanadska pokrajina je zabeležila u proseku oko 15.000 novih infekcija dnevno tokom protekle nedelje. Novih slučajeva bilo je u proseku manje od 700 dnevno pre nego što se krajem novembra pojavila Omicron varijanta Covid-19.

Nulta Tačka/RTSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments