петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeRegionBiHVučić se oglasio o sankcijama Dodiku

Vučić se oglasio o sankcijama Dodiku


EPA/Andrej Čukić

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti sa sankcijama, već ni na koji način neće sprovoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i RS.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše sankcije koje su SAD uvele Dodiku i Alternativnoj televiziji baš uoči obeležavanja 30 godina postojanja Republike Srpke i da li to vidi kao kršenje medijskih sloboda, iako je Dodik izjavljivao da poštuje ustav BiH.

On je najavio da će 10. ili 11. januara razgovarati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović o aktuelnoj situaciji.

– Već  10. ili 11. januara razgovaraću sa Dodikom i Cvijanović. Reč je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu reakciju, posebno ne brzopletu, jer ovo donosi brojne izazove ne samo za Srpsku već i za Srbiju – naveo je on.

“Amerika je velika sila”

– Mogu u jednoj rečenici da kažem, pre svih naših analiza i promišljanja o budućem ponašanju i razgovora sa predstavnicima srpskog naroda i Republike Srpske, a to je da Srbija svakako nije ni srećna niti misli da je rešenje u sankcijama i nema nikakve sumnje, da se Republika Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti, već ni na koji način neće sprovoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i Republici Srpskoj – poručio je Vučić.

– Moramo da održimo racionalne i da čuvamo pristojne i korektne odnose sa Amerikancima, velika su sila, a sa druge strane nećemo da vraćamo vreme u kome su podizane blokade i barikade prema političkim predstavnicma našeg naroda na Drini – istakao je Vučić.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments