недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiZDRAVSTVENI RADNICI PRETUKLI DIREKTORA BOLNICE

ZDRAVSTVENI RADNICI PRETUKLI DIREKTORA BOLNICE


Zdravstveni radnici koji protestuju protiv obavezne vakcinacije medicinskog osoblja na francuskoj karipskoj teritoriji Gvadalupe pretukli su direktora lokalne bolnice i „strgli odeću“ sa njegovog zamenika.

Prema pisanju lokalnih medija, incident se dogodio u utorak, a u njemu je učestvovalo oko 50 članova sindikata zdravstvenih radnika. Gabi Klavier, generalni sekretar sindikalnog odeljenja, rekla je da su se okupili ispred Univerzitetske bolnice u Gvadalupu kako bi „vratili svoj novac“. Ranije je medicinsko osoblje koje nije postupilo u skladu sa nalozima podvrgnuto odbitcima od plate. Takođe je predviđeno da nevakcinisani zdravstveni radnici budu suspendovani nakon roka koji su vlasti odredile 31. decembra.

Bolnica je izdala saopštenje u kojem se navodi da su demonstranti blokirali ulaz, zarobivši direktora medicinske ustanove i nekoliko drugih ljudi unutra na nekoliko sati. Kada su pokušali da napuste zgradu uz policijsku pratnju, demonstranti su navodno „udarili direktora u rebra“, a zatim su ga snažno udarili u glavu što ga je „skoro nokautiralo“. Jednom od njegovih zamenika je pocepana odeća.

Demonstranti su takođe rekli da su „ozbiljno oštetili“ vozilo koje je pripadalo službeniku bolnice.

Saopštenje je završeno osudom „nasilja i zastrašivanja“ nad bolničkim osobljem i isticanjem da je 95 odsto radnika u ustanovi primilo vakcinu protiv Kovida.

Napad se poklopio sa konferencijom za štampu koju su održale grupe koje su se protivile nalogu za obaveznu vakcinaciju i tzv. zdravstvenoj propusnici.

Gvadelupe, koji je francuski prekomorski region u jugoistočnom delu Karipskog mora, zahvaćen je protestima protiv naloga za obaveznu vakcinaciju protiv Kovida od novembra prošle godine. Demonstracije su često prerastale u nerede. Francuska je čak morala da pošalje policijsko pojačanje na teritoriju.

Međutim, protesti ne pokazuju znake jenjavanja, a aktivisti protiv naloga upali su u lokalno zakonodavstvo krajem decembra. Ono što je počelo kao demonstracije protiv naloga za obaveznu vakcinaciju i drugih Kovid mera, od tada je preraslo u pokret sa širim spektrom zahteva, uključujući pristup čistoj vodi za piće, zahtev za boljom infrastrukturom, više zapošljavanja i povećanje plata.

Nulta Tačka/InfoWarsSource link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments