недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeŽivotFordu opala prodaja - Vesti online

Fordu opala prodaja – Vesti online


EPA/Marijan Murat

Prodaja motornih vozila Ford je pala za 6,8 odsto prošle godine u odnosu na 2020, ali je jedan od najstarijih proizvođača automobila u SAD potvrdio da je na kraju godine napravio značajan napredak, prevazilazeći prekide u proizvodnji uzrokovane nedostatkom čipova, prenosi CNBC.

Kompanija sa sedištem u Detroitu saopštila je da je prošle godine prodala 1,9 miliona vozila. Sa takvim rezultatom, Ford je zadržao treće mesto u ukupnoj prodaji vozila u SAD, iza General Motorsa (GM) i Toyote.

Japanska kompanija zbacila je GM, koji je u poslednjih 90 godina bio prvi američki proizvođač automobila, prenosi Tanjug.

Najgora godišnja prodaja od 2012 Ford je takođe potvrdio da je u četvrtom kvartalu prodao 508.451 vozilo, što je povećanje od 26,8 odsto u odnosu na treći kvartal i bolji rezultat od ukupne američke auto industrije u posmatranom periodu, čija je kvartalna prodaja pala za tri odsto.

Prema navodima kompanije, Ford je završio godinu sa 247.000 vozila na zalihama, što je 22.000 više u odnosu na novembar, nakon što je nedostatak čipa ranije u godini doveo do pada vozila na zalihama na istorijski nizak nivo. Sveukupno, američka automobilska industrija je prodala 15,1 milion vozila 2021. godine, uprkos velikim prekidima u lancu snabdevanja i produženim negativnim efektima pandemije, što je najslabija godišnja prodaja od 2012. godine.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments