петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiMagazinNAJLUĐE SMS PORUKE koje možete da dobijete na Božić: Na ovo možete...

NAJLUĐE SMS PORUKE koje možete da dobijete na Božić: Na ovo možete samo da se SMEJETE


Božićni SMS
Dnevno.rs/Kolaž

Cirkularne poruke za praznike koje većina ljudi jednostavno samo prosledi dalje svojim prijateljima, poznanicima i rodbini, umeju da budu lepo i ukusno “skovane”, no daleko češće su prilično smešne i neozbiljne.

Dok smo do pre svega jedne decenije slali i primali čestitke u poštanskim sandučićima, danas isti “ritual” obavljamo telefonskim putem. Međutim, nekada smo slali kudikamo svečane i jednostavne praznične poruke i ono već vekovima ustoličeno “Hristos se rodi. Mir Božji!”, da bi u poslednjih nekoliko godina prešli na kič pesmice i rime koje neretko poprime čak i patetičan ton. Još gore, ponekad se pojavljuju i “prostačke” i “lascivne” poruke koje ponajmanje priliče prazniku i svetom danu.

Priznajte, koliko ste puta samo pomislili kako poruka koju ste primili uopšte nema svečani, praznični duh, već je gotovo bizarna? Ali, onda ste i sami poslali istu poruku dalje…

Procenjuje se da tokom novogodišnjih i božićnih praznika građanin Srbije pošalje najmanje 30 SMS poruka. Tako lako dolazimo do zaključka zašto se više od pola Srbije raduje i smeška identičnim porukama poteklim iz glava nepoznatih autora, koji nam neizostavno žele mir, veselje, zdravlje i ljubav…

Nejasno je i diskutabilno koliko su iskrene želje koje nekome pošaljemo tako što samo kliknemo na “prosledi” iznad poruke koju nam je neko, takođe, prosledio.

Ipak, ako u rezervi nemate već spremne lančane, praznične poruke, ili vam fali inspiracije i talenta da sami “sklepate” adekvatne stihove, ne brigajte – mi smo one najupečatljivije skupili na gomilu.

Možda vam zatrebaju, mada od srca preporučujemo da se pouzdate u tradicionalne i jednostavne želje i pokušate da nešto sami pošaljete!

Božić
Wikipedia

BOŽIĆNE PORUKE

  • Kad anđeli upale Božićnu sveću to ti ja želim ljubav i sreću, a kad hiljade zvezda započnu pir to ti ja želim ljubav i mir ! Srećan Bozić!
  • Da imaš telo ko bilder bodi, Hristos se rodi!
  • Dobro jutro, kućo stara, evo 7. januara! Pod nogama pršti slama, stig’o Božić, blago nama. Nek Vas Božja svetost vodi, Mir Božji, Hristos se rodi…
  • Kad osedlam svog metalnog konja, i osetim miris pun oktana, ništa ti drugo poželeo ne bi osim onog što želim i sebi! Lepo vreme, veliku brzinu, a i sreću da naši ne brinu. Kacigu na glavu, motor nek te vodi, mir Božji, HRISTOS SE RODI!
  • Na stolu praščić, u ruci nožić, želim vam svima srećan Božić!
  • Neka Gospod s nebesa kupi tebi Mercedesa, a po želji dobrog Hrista neka bude Dizel 300, jer mečka je uvek u modi, mir Božji, Hristos se rodi!
  • Ustaj Srbine, česnicu stavljaj, Božić osviće, ti ga proslavljaj, iz puške zapucaj, sveću upali, Bogu se pomoli, pa mu zahvali!

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments