субота, 20 августа, 2022
spot_img
HomeRegionTO JE SRAMOTA Nulta Tačka

TO JE SRAMOTA Nulta Tačka


Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski evroparlamentarac koji je nedavno oduševio Srbiju govorom protiv Rio Tinta, pružio je podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koji se trenutno nalazi u karantinu u Australiji i čeka odluku suda.

Đokoviću je prvo odobreno medicinsko izuzeće za učestvovanje na Australijan Openu, da bi njegova viza bila odbijena pri ulasku u zemlju.

On se sada nalazi u hotelu sa migrantima, gde čeka odluku suda o tome da li može da uđe u zemlju. Ovim povodom se oglasio i Ivan Vilibor Sinčić, evroparlamentarac iz Hrvatske.

„Trenutno se u Australiji odvija civilizacijska sramota. Zatočiti najboljeg tenisera sveta politikanska je odluka onih koji će na kraju izgubiti. Novak je heroj planete. I nije stvar u njegovom izuzeću, jer nije tajna da su mnogi od njegovih kolega došli sa izuzećem. Ali oni ćute i njih ne diraju. Problem je što on nije ćutao. I zato mora biti kažnjen. To je sramota i to nije demokratija. Drži se Nole i vidimo se u Visokom“, napisao je Sinčić na svom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, Đoković je krenuo put Australije uz poruku da je dobio medicinsko izuzeće, ali ga je na aerodromu dočekao pakao i više od sedam sati zatvaranja i ispitivanja, pre nego što mu je ukinuta viza i doneta odluka o proterivanju.

Političari su zauzeli jedinstven font i poništili odluke medicinske komisije, a tim srpskog tenisera je uložio žalbu i čeka se odluka najkasnije u ponedeljak.

NultaTačka/Mediji


Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments