недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeRegionBiH"Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja"

„Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja“


pixabay.com

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska slobodarska ideja, da njeno rukovodstvo ne želi nikakve sukobe i da traži samo ono što joj je Dejtonskim sporazumom dato.

– Sve moje političke odluke usmerene su na Republiku Srpsku – rekao je Dodik za RTRS.

On je istakao da se oduzimanjem nadležnosti i imovine Republike Srpske poništava Dejtonski sporazum, i da Republika Srpska to ne prihvata.

– Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja, pogotovo za nas – rekao je Dodik i dodao da BiH nema ideju opstanka i da je održava isključivo međunarodni faktor.

On je naglasio da ne prihvata optužbe o rušenju Dejtonskog sporazuma, jer se Srpska i njeni predstavnici zalažu za poštovanje ovog sporazuma i nadležnosti koje joj po Ustavu BiH pripadaju.

Naveo je da se Rusija i Kina zalažu za poštovanje međunarodnog prava, što Republika Srpska podržava.

– Priča o Srpskoj mora da živi i moramo da pokažemo snažan otpor jer će nas tako prijatelji razumeti i podržati. Ako se mi prepustimo i oni će reći u redu – poručio je Dodik.

Dodik je istakao da “samo okupljeni oko Republike Srpske imamo šanse”, i da je Srpska do sada uradila i više nego što je mogla u datim okolnostima, a to je da je opstala uprkos svim teškoćama sa kojima je suočavana.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments