понедељак, 15 августа, 2022
spot_img
HomeBrat otkrio Novakovo stanje i odluku koju je doneo na Božić: "Bio...

Brat otkrio Novakovo stanje i odluku koju je doneo na Božić: „Bio je ljut, nesrećan, tužan, a sad se smeje“


Foto: Tanjug/AP

Đorđe Đoković

Najmlađi brat najboljeg tenisera sveta, Đorđe Đoković bio je uz porodicu na popodnevnom protestu ispred Skupštine u znak podrške Novaku koji je sproveden u migrantski hotel odlukom lokalnih vlasti u Australiji.

Direktor teniskog turnira Belgrejd open je ocenio u izjavi datoj posle skupa podrške održanog ispred Skupštine Srbije, Novak Ðoković nije hteo da se povuče iz ovog meča i da sam napusti Australiju, jer bi to bilo priznavanje poraza, a on sam ne oseća nikakvu krivicu.

– Novak je do sada mogao da ode iz Australije, ali da je to učinio, priznao bi krivicu koje nema i poraz koji nije opcija. Preostalo mu je da pričeka odluku suda kom su se žalili njegovi advokati. Ne znam šta će učiniti ako odluka bude u njegovu korist, a to ne zna ni on. Prepun je emocija, a tenis i Grend slem su trenutno poslednje o čemu razmišlja. Jedino što želi je da izgura pravdu do kraja i istera istinu na videlo – kaže Đorđe i dodaje:

– Prošao je sve faze. Bio je ljut, nesrećan, tužan, a sad se ironično smeje. Sada je miran, a danas je na Božić odlučio da ne želi da se bavi pričama “rekla-kazala”, nego da pusti nadležne organe da odrade sve potrebne radnje i utvrde činjenice.

Đorđe napominje da Novak nije počinio nikakav zločin.

– Nije on ispunjavao nikakve formulare, nego je to odrađeno preko australijske teniske federacije. Ona je sarađivala sa federalnom vladom i teniska federacija ne može da izda nikakvu potvrdu, nego je to učinila vlada savezne države Viktorije. Ali, federalna vlada je ta koja je zaustavila potvrdu, što znači da smo došli do ozbiljne političke situacije. Danas su češku teniserku deportovali iz zemlje sa istim papirima kakve je imao Novak. Zato Novak ne želi da se povuče, nego želi da istera pravdu i za sebe i za sve ostale.

On je podsetio da je Novak i ambasador Srbije koji je dobio australijsku vizu da bi nastupio na Austraijen openu, te da je Auralija pogrešila i da očekuje da će australijski sud u ponedeljak doneti ispravnu odluku.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments