четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeRegionPooštrene mere za ulazak u Sloveniju

Pooštrene mere za ulazak u Sloveniju


EPA/Igor Kupljenik

Ljubljana

Negativan test za ulazak u Sloveniju bez karantina od ponedeljka će važiti kraće nego do sada, predviđeno je novim protokolom vlade koja je reagovala na ubrzano širenje varijante omikron.

Validnost negativnog PCR testa pri ulasku u Sloveniju biće 48 sati od uzimanja brisa, a brzog antigenskog testa 24 sata od uzimanja brisa, dok se ostali uslovi ne menjaju.

Takođe, novim merama koje stupaju na snagu u ponedeljak menjaju se uslovi za korišćenje javnog prevoza pa će smeti da ga koriste samo osobe koje su vakcinisane, preležale koronu ili imaju negativan test, a uz to moraju da nose i zaštitnu masku.

U vozovima i autobusima ograničava se i broj putnika na sedećim mestima pa je potrebna međusobna distanca putnika na stajaćim mestima, a za kontrolu i sprovođenje protokola zaduženi su organizatori prevoza, odnosno javna prevozna preduzeća.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 4.468 novih slučajeva, skoro 3.000 više nego pre sedam dana, a epidemiolozi strahuju da bi se širenjem varijante omikron, koja postaje dominantna, broj dnevnih zaraza na vrhuncu novog talasa mogao povećati na 10.000, pa i više.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments