петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeSvetRUSIJA"Putin je ostvario ubedljivu geopolitičku pobedu"

„Putin je ostvario ubedljivu geopolitičku pobedu“


EPA-EFE/EVGENY BYATOV/SPUTNIK/KREMLIN

Vladimir Putin

Bivši predstavnik NATO-a u Moskvi Hari Tabah izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin ostvario ubedljivu geopolitičku pobedu nad Sjedinjenim Američkim Državama.

Ta pobeda, prema njegovim rečima, ogleda se u tome što je Vašington skinuo sankcije sa gasovoda „Severni tok 2“ i odustao od isporuke ofanzivnog naoružanja i vojske u Ukrajinu sa ciljem obuzdavanja Rusije.

Takođe je naveo i da Ukrajina čini grešku pre svega po pitanju pružanja podrške šefu Bele kuće Džozefu Bajdenu koji čini ustupke Moskvi po brojnim pitanjima.

Tabah je podsetio na prve reči Bajdena, kada je došao na vlast, te je rekao da nema nameru da se miri sa Rusijom već da će Moskvi uvesti izuzetno žestoke sankcije.

„Međutim, sada naš savetnik za nacionalnu bezbednost govori da je pre svega potrebno dati garancije Rusiji o bezbednosti, a ne Americi“, dodao je.

Takođe je kao primer naveo i to što Bajden koči proces eksploatacije nafte i gasa u Americi čime je stvorio deficit energenata u zemlji što je omogućilo ruskoj ekonomiji da se „obogati“ zbog porasta potražnje za energentima.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments