субота, 20 августа, 2022
spot_img
HomeKOSOVO I METOHIJAKOSOVOU Prištini umro vojnik Kfora iz Severne Makedonije

U Prištini umro vojnik Kfora iz Severne Makedonije


Kosovo online

Pripadnici Kfora

Pripadnik misije Kfora preminuo je juče u Prištini, a u pitanju je bio vojnik iz Severne Makedonije.

Kako su naveli iz Kfora, “teška srca saopštavamo da je juče u Prištini umro vojni pripadnik misije KFOR koju predvodi NATO. Smrt nije bila povezana sa borbenim dejstvima”.

“U ime svih vojnika Kfora izražavam iskreno saučešće. Moje srce je sa porodicom i prijateljima vojnika i sa celim kontingentom iz Severne Makedonije koji je raspoređen na Kosovu. NATO oplakuje gubitak vojnika, a mi smo tu da podržimo njegove prijatelje. Njegovi kolege vojnici, mornari i avijatičari nastavljaju svoju hrabru misiju pod mandatom UN”, naveo je u izjavi komandant Kfora general-major Ferenc Kajari.

U pitanju je bio 44-godišnji vojnik I. H. koji je obavljao dužnost u komandi KFOR-zapad. Njemu je u Peći tokom popodneva vidno pozlilo, posle čega mu je nadležna medicinska služba kontingenta ukazala pomoć.

On je vojnim helikopterom, uz pratnju vojnomedicinskog osoblja, upućen u bolnicu u Prištini, gde je po dolasku urađena reanimacija, ali je posle kratkog vremena konstatovana smrt, najverovatnije od srčanog udara, prenosi MIA.

Prvi kontingent od 44 pripadnika vojske Severne Makedonije u novembru je upućen na Kosovu. To je prva misija vojske Severne Makedonije od kako je ta zemlja postala 30. članica NATO.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments