понедељак, 15 августа, 2022
spot_img
HomeVilander ponovo o Đokoviću - Vesti online

Vilander ponovo o Đokoviću – Vesti online


commons.wikimedia/Corinne Dubreuil/Eurosport

Mats Vilander

Čuveni Mats Vilander ponovo je prokomentarisao situaciju oko Novaka Đokovića u Australiji.

U trenutku dok Đoković čeka ishod žalbe, čiji je epilog zakazan za tačno u ponoć u ponedeljak, Šveđanin je ponovo podigao prašinu izjavom.

Na pitanje da li poslednji događaji, odnosno odluka da se ne vakciniše, mogli da utiču na Novakovu karijeru, Vilander je odgovorio sa “nezgodno”.

– Biti u karantinu nekoliko dana pred grend slem je veoma teško. Da li će ovaj slučaj da predstavlja neku vrstu presedana. Nisam siguran. Ovo je splet nesrećnih okolnosti – rekao je Vilander za “Tennis 365”.

Vilander je sugerisao Đokoviću da objasni zašto mu je potrebno medicinsko izuzeće za ulazaku u Australiju.

– Svi u tenisu podržavaju ideju da Novaku nekako bi trebalo dozvoliti da igra, ali u isto vreme postoje pravila i propisi za običnog Australijanca. Bilo je slučajeva kada neki od njih nisu mogli da se vrate kućama. Sve je sada na nadležnim organima.

On je pozvao da se otkriju detalji dolaska prvog tenisera planete.

– Moramo da znamo čemu služi medicinsko izuzeće. Jeste privatna stvar, ali bi to mnogo olkašalo stvari. Kako je došlo do toga da Đoković stoji ispred carinika i ovaj mu brani ulazak? Kako je došlo dotle? Zvuči kao da je Đoković mislio da je sve u redu, ali odjednom nije.

Uveren je i da svi iz teniskog sveta bi voleli da Đoković nastupi na Australijan openu.

– Siguran sam da drugi igrači žele da se Novak takmiči, ali je tenis globalni sport i moramo da se pokažemo kao ugledni građani. Da radimo ono što i drugi rade – zaključio je Vilander.

 Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments