понедељак, 15 августа, 2022
spot_img
HomeRegionSkandal u CG: Pripadnik MUP-a pretio Srbima?

Skandal u CG: Pripadnik MUP-a pretio Srbima?


Tanjug

Crnogorski policajci (Foto: Arhiva)

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će proveriti da li je njihov službenik A.P. na društvenim mrežama pretio Srbima “paljenjem na lomači”.

Na profilu “Princ od Titograda” objavljen je post na kojem se komentariše pesma koju su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske pevali tokom današnjeg defilea u Banjaluci, a u komentaru se, uz psovku, navodi da ih sve treba spaliti na lomači.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović rekao je za RTCG da MUP oštro osuđuje svaki vid šovinizma, diskriminacije, netolerancije, govora mržnje, “ma sa koje strane dolazili i kome bili upućen”.

– Slučaj će biti pažljivo razmotren i ukoliko se potvrdi autentičnost biće pokrenuti postupci u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima – rekao je Sekulović.

Predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević (DF) pozvao je ministra Sekulovića i direktora policije Zorana Brđanina da suspenduju pripadnika MUP-a i pokrenu postupak protiv njega zbog govora mržnje i širenja fašističkih poruka preko društvenih mreža.

– Nedopustivo je da pripadnik MUP-a promoviše genocidni narativ Jasenovca, hercegovačkih jama i stratišta srpskog naroda iz Drugog svetskog rata – rekao je Knežević.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments