четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeŽivotsavetiZlatni napitak protiv nesanice: Vratite san na NAJZDRAVIJI NAČIN

Zlatni napitak protiv nesanice: Vratite san na NAJZDRAVIJI NAČIN


spavanje
Pixabay.com

Oni koji su probali ovaj napitak, kažu da zaista deluje. Prvo će vam reći o čemu je reč, a onda i kako pomaže da brže zaspite.

Pre spavanja popijte čašu toplog bademovog mleka pomešanog sa malo kurkume. Ova mešavina koju nazivaju “zlatnim mlekom” pomaže da zaspite, ali i da se opustite i da budete bolje raspoloženi.

Naime, ovaj napitak je bogat magnezijumom, mineralom koji je važan za kosti, zdravlje, funkcionisanje nerava i mišića, ali i za spavanje.

Stručnjaci kažu da ljudi koji nemaju dovoljno magnezijuma u organizmu često imaju problem sa spavanjem, te da je kod nekih uzrok insomnije.

Upravo zbog toga, tvrde da održavanje optimalnog nivoa magnezijuma vodi do boljeg sna, jer održava zdrav nivo GABA, neurotransmitera koji utiče na san.

Ako imate problem sa nesanicom, vredi da probate ovaj napitak, ali obratite pažnju i na neke druge navike.

Na primer, stručnjak za san Šea Morison kaže da može da vam pomogne i da spavate goli. Ona objašnjava da kada telo ne može da dostigne optimalnu temperaturu za spavanje, to uzrokuje nesanicu i ometa san.

“Nošenje pidžame može da spreči telo da dostigne optimalnu temperaturu, odnosno da vam bude previše vruće.”

Još jedna od tehnika koja bi mogla da vam pomogne je i akupresura, koju ćete izvesti pre spavanja.

Stručnjaci za akupresuru savetuju da prstima blago pritisnete deo iznad sredine gornje usne i ispod nosa, da duboko dišete nekoliko sekundi i da ćete tako sebe “dovesti u zen fazu”, pa će vam to pomoći da brzo zaspite.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments