недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeSrbijaNE ZABORAVITE DA SE PRIJAVITE: Sve što treba da znate o pomoći...

NE ZABORAVITE DA SE PRIJAVITE: Sve što treba da znate o pomoći od 100 EVRA – OVA stvar je ključna


Iz ministarstva finansija rečeno je da će na sednici Skupštine biti predložen zakon kojim će biti omogućeno isplaćivanje pomoći od 100 evra mladima.

– Prijava počinje 15. januara, u ponoć, traje do 30. januara. Mi ćemo već prvog isplatiti svu pomoć, a procedura je ista kao ranije. Ukoliko neko nema račun u banci, mi ćemo mu otvoriti račun i sa svojim ličnim dokumentom moći da podigne novac – rekli su.

Kako navode, za pomoć mogu da se prijave svi od 16 do 30 godina, i da prijava mora da se izvrši ispočetka – tačnije nema veze sa ranijim prijavama za pomoć.

– Važno je da 15. januara krećemo sa prijavljivanjem, a 14. januara isplaćujemo 10.000 dinara pomoći zdravstvenim radnicima, vrsta zahvalnosti svima koji se bore za živote građana. Njih 120.000 će u petak dobiti novac na svoje račune. A 10. februara ćemo na račune svih naših penzionera isplatiti 20.000 dinara – podsećaju iz ministarstva.

Oni kažu da u novu godinu krećemo sa dozom optimizma, i da još jedanput potvrđujemo snagu naše ekonomije i privrede.

Dodaju da je neophodno da mladi koji imaju 16 godina imaju ličnu kartu kako bi mogli da se prijave za pomoć, pošto je broj lične karte neophodan.

Mislimo da je ovo veoma važan signal našim mladima, i da im pokažemo koliko su nam važni, kao i da na njih prenesemo jednu dozu optimizma. Kada pogledate komentare vidite da ti mladi ljudi planiraju svadbe, kao i letovanja, ali će taj novac pomoći i našoj privredi – pojasnili su iz ministarstva. 

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments