понедељак, 15 августа, 2022
spot_img
HomeSrbijaBeogradOglasio se Nenad Periš i otkrio da li ima novih informacija o...

Oglasio se Nenad Periš i otkrio da li ima novih informacija o nestalom sinu


Printscreen

Nenad i Matej Periš

Nenad Periš, otac Mateja Periša iz Splita koji je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu nekon što je izašao iz kluba Gotik, jutros se oglasio i progovorio o potrazi za sinom, kao i šta se dešavalo pre njegovog dolaska u Beograd.

– Jutros nemam nikakvih novih informacija. Juče je MUP proveravao neke lokacije u Beogradu na kopnu i da se nastavlja potraga na Dunavu. Nadam se da ću se danas videti sa pripadnicima MUP-a. Vreme je loše, videćemo dalje – rekao je Nenad.

Kaže da je znao da će njegov sin doći u Beograd i kako i s kim ide.

– Znao sam da će prespavati u Zagrebu, sve sam znao i ništa nije ukazivalo na ovu neverovatnu situaciju. Bio je pun planova za budućnost i nikada nisam mogao da naslutim da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Ja kao otac, s obzirom da je put od Splita do Beograda dug, govorio sam da ne treba da idu i da bi možda trebalo da idu negde bliže. Kad se slavi mladi ljudi se opuste i popiju malo više, zato sam mislio da je primerenije da ostanu negde bliže. Razgovorio sam i s njegovim prijateljima, da idu negde drugo – rekao je Periš.

On kaže da mu se sin javio kada je prešao granicu, a da se potom nisu čuli dok nisu dobili informaciju od prijatelja da je Matej nestao.

Periš napominje i da je Matej imao mnogo društava, ali da je bio nerazdvojan s prijateljima iz osnovne škole. Kako je sve vreme pričao u prošlom vremenu, Nenad je zaplakao a potom rekao: “Daj Bože da grešim”.

– Prijatelji su mu ko braća – rekao je Nenad i još jednom potvrdio da se na snimcima gde mladić nalik Mateju zaustavlja taksi jeste njegov sin i da mu to vraća nadu.

– Matej je sigurno u toj noći negde žurio, hteo je da da ide taksijem, bio je bez jakne što mi ukazuje da je želeo da se vrati u klub, a zašto, nadam se da će se saznati što pre.

Nenad se potom osvrnuo i na Matejev izlazak iz kluba i istakao da to analizira danima.

– Ništa ne ukazuje da bi nešto što sam dobio informacija, nešto se moralo dogoditi, ne aludiram ni na šta, ali neka situacija se sigurno dogodila. Ne znam da li samo Mateju ili drugima, ne želim da aludiram u tom smeru. Rekli su mi da su bili zajedno, slavili, bili na večeri, pili vino, pa nakon toga rakiju. On pre nego što je nestao Matej je naručio bocu koju je i platio a nakon toga se negde pomakao. Kako su bili svi za stolom i primetili da ga nema, niko nije u početku pomislio na najgore. Prvo su ga tražili dok nisu shvatili da je vreme da idu kući, kada su otišli po jakne. Tada su shvatili da nije uzeo jaknu i tada je nastala još veća panika, pretražili su obalu, a imali su nadu da je otišau apartman s nekim društvom. Međutim, kad su stigli u stan, nastala je još veća panika. Potom su pomislili da je otišao kod nekoga u stan, pa su otišli u policiju i ispričali šta se dogodilo. Kako postoji protokol o nestanku punoletnih osoba, policajac je rekao da ga potraže u bolnicama jer je Matej pio. Međutim, nisu ga našli, a onda su i mene pozvali da mi kažu šta se desilo – ispričao je Nenad Periš.

Splićanin se zahvalio svima koji su uključeni u potragu za njegovim sinom.

– Svakom zahvaljujem ponaosob iz dubine duše u ime cele svoje porodice. Nadam se da ću se s Matejom vratiti kući. Najvažnije mi je da nađem svog sina. Do daljeg ću ostati u Beogradu i čekam da se Matej nađe. Molim sve da se potraga nastavi uprkos ovom vremenu. Tražimo čoveka od 27 godina, i ako treba bilo šta da se uradi spreman sam na sve po bilo koju cenu. Ako treba i druge snage uključiti. Tražim sina i molim sve da se uradi uz napore pripadnika MUP. Ako imaju potrebu bilo šta da se uradi, tehnički, da se i to uradi jer tražimo mladog čoveka – zamolio je Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra tokom izlaska u klub Gotik. Drugovi su nestanak prijavili 31. decembra u popodnevnim časovima. Potraga za Matejem Perišom traje već jedanaest dana, a u nju su uključene gotovo sve jedinice MUP Srbije. U potragu za Matejem Perišem od jutros su angžovane dodatne policijske snage. Na Dunavu su pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije, radi se pretraga korita reke i priobalje Save i Dunava. Ptretražuju se i određeni objekti na kopnu.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments