четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeSvetRUSIJAPoruka iz NATO-a: Pregovori sa Rusijom neće rešiti sva pitanja

Poruka iz NATO-a: Pregovori sa Rusijom neće rešiti sva pitanja


EPA/Valda Kalnina

NATO vojnici (Foto: Arhiva)

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je danas da bezbednosni pregovori između Rusije i Zapada možda neće rešiti sva pitanja tokom ove nedelje, ali bi mogli da obezbede da se izbegne sukob.

– Moguć je dogovor sa Rusijom – rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinre sa potpredsednicom vlade Ukrajine Olgom Stefanišinom, prenosi Rojters.

On je ukazao da se ne može očekivati da ovakvi sastanci rezultiraju rešenjem svih pitanja i izrazio nadu da je moguć dogovor o nizu novih sastanaka i o samom procesu.

Zahtevi Rusije za bezbednosnim garancijama nisu osnova za pregovore, izjavila je potpredsednica ukrajinske vlade Olga Stefanišina tokom današnje posete NATO u Briselu.

– Svi bi trebalo da shvatimo da se zahtevi Rusije prema saveznicima ne mogu smatrati pregovarackom pozicijom. (Agresor) nije u poziciji da postavlja uslove sve dok drži tenkove na ukrajinskoj granici – rekla je ona tokom zajedničke konferencije za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments