понедељак, 15 августа, 2022
spot_img
HomeŽivotPotvrđeno: Volkswagen vraća legendu na puteve

Potvrđeno: Volkswagen vraća legendu na puteve


Pixabay.com

Izvršni direktor nemačke kompanije Herbert Dies objavio je na Tviteru konture novog modela koji će biti električni naslednik legendarnog modela Type 2 Microbus.

Originalni Microbus bio je redovna pojava tokom 1960-ih, uglavnom na muzičkim festivalima poput Vudstoka, a ovaj šareni kombi u obliku vekne hleba dobio je tokom decenija legendarni status.

Njegov naslednik biće Volkswagen ID Buzz čija premijera je zakazana za 9. mart ove godine. Objava Diesa na Tviteru otkrila je konture novog dizajna, koji koristi linije originalnog modela.

Nemačka kompanija je tokom prethodnih 10 godina već predstavila nekoliko koncept modela kao potencijalne naslednike Microbusa, ali Budd.E i Bulli nisu dobili serijsku verziju.

Ipak, sada ćemo konačno dobiti Volkswagen Type 2 za 21. vek. Podsećanja radi, ID Buzz je već predstavljen 2017. u koncept izdanju, ali je bilo potrebno pet godina da bi ovaj model dobio i serijsku verziju.

Moderni naslednik Microbusa biće dostupan na evropskom i američkom tržištu, a očekuje se da će već od početka prodaje biti dostupan sa opcijom autonomne vožnje. Na Starom kontinetu naći će se verzija sa dva reda sedišta, dok će kupci u SAD imati i opciju sa tri reda sedišta, a početak prodaje se očekuje tokom 2023.

Volkswagen je prošlog meseca odvojio 89 milijardi evra za razvoj softvera i električnih automobila u narednih pet godina, a tokom ove godine očekuje se premijera 27 vozila koja će koristiti baterije i potpuno nove platforme.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments