четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeSvetRUSIJAAmerika sprema sankcije protiv Putina!

Amerika sprema sankcije protiv Putina!EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN

Vladimir Putin

Američki senatori demokrate predstaviće novi paket sankcija protiv Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina lično, a mogu stupiti na snagu u slučaju eskalacije oko Ukrajine, piše list „Vašington post“, pozivajući se na odgovarajuća dokumenta.

– Demokratski senatori u sredu će obelodaniti novi paket sankcija… ako ruski predsednik Vladimir Putin izvrši invaziju na Ukrajinu – piše list.

Na čelu inicijative je šef komiteta za međunarodne poslove u američkom Senatu Robert Menendez.

Kako se navodi, sankcije koje demokrate predlažu da se uvedu protiv Rusije mogu obuhvatiti visoke vojne zvaničnike i vladine službenike, uključujući ruskog predsednika Putina, a takođe bi ciljale ključne banke i sistem SVIFT. Takođe se apeluje da se razmotre „sve raspoložive i odgovarajuće mere“ za suprotstavljanje pokretanju gasovoda „Severni tok 2“, precizirano je u članku.

Bela kuća podržava nacrt zakona o sankcijama protiv Rusije koje predlažu demokrate, piše američki list, pozivajući se na predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD.
Podsetimo, ukrajinske vlasti, ali i brojni zapadni političari, u poslednje vreme često spominju mogućnost ruske ofanzive na Ukrajinu iako Moskva kategorički odbacuje sve optužbe tvrdeći da Rusija ne namerava nikoga da napadne.


Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments