четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeDRUŠTVOGrčić podneo ostavku - Vesti online

Grčić podneo ostavku – Vesti online


EPS

Milorad Grčić

VD direktor EPS-a Milorad Grčić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju i o tome pismeno obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić.

Mediji objavljuju i pismo Grčića, a u EPS-u se saznaje da je ostavka podneta uz komentar da je reč o ličnom činu.

On je u pismu ostavci pozvao i na smenu Zorane Mihajlović i da ona više ne bude zadužena za rudarstvo i energetiku u Srbiji.

Grčićevu ostavku posle niza krupnih problema u proizvodnji električne energije u Termoelektranama Nikola Tesla u poslednjih mesec dana najavio je krajem godine predsednik Vučić.

U pismu Grčić je podsetio da funkciju direktora EPS-a obavljao u izuzetno složenim okolnostima, ističući poplave koje su devastirale elektroenergetski potencijal Srbije, kao i kampanju protiv rudarskog kompleksa i termoenergetskog sektora.

– Uz osećanje lične odgovornosti želim da jasno istaknem da nije bilo dovoljno novih investicija. Razlozi zbog kojih se nisu ostvarili neki od planiranih projekata, a neki drugi su kasnili da realizacijom, su brojni, ali kao čovek koji je naučio da preuzima odgovornost, reći ću još jednom da sam isključivo ja odgovoran za to – naveo je Grčić.

Dodao je da su znatno brojniji pozitivni rezultati koji su plod rada svih posvećenih radnika u EPS-u.

– To su ljudi kojima sam beskrajno zahvalan, jer su svoje preduzeće i svoju državu stavljali ne samo ispred svojih porodica, već i ispred svojih života. Pokrenuti su investicioni projekti koji su godinama stajali po fiokama, izvukao sam probleme ispod „tepiha” i krenuli smo da ih rešavamo – ocenio je on.

Uz opasku da ne zna nikoga ko nije grešio, ocenio je da probleme koji postoje ali i ostvarene uspehe u EPS-u može nabrajati danima.

– Umesto toga, kao odgovoran i čestit čovek, podnosim svoju ostavku, zbog onoga sto se u narodu zove objektivna odgovornost – ocenio je on.

Pismo sa ostavkom iskoristio je, kako kaže, da “ne mareći za hijerarhiju” upozori na ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović i konstatovao da ukoliko Mihajlović ostane na čelu Ministarstva “i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast”, ocenio je on.

Kako je napisao Mihajlovićeva radeći za strane mentore i poslovne partnere “ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države”.

U dužem pismu kojim je podneo neopozivu ostavku Grčić je detaljno naveo sve što je u EPS-u urađeno, odnosno koliko je novca u to investirano, potanko navodeći i planove te kompanije.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments