четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeSrbija"Jokića treba razumeti i ako odluči da ne igra za Srbiju"

„Jokića treba razumeti i ako odluči da ne igra za Srbiju“


Divac Fondacija

Srpski košarkaši blistaju na svim meridijanima, pobuđuju navijačku maštu pred svako veliko takmičenje, a isto je i u ovom periodu kada imamo najjače adute u Evropi i NBA, pa s pravom razmišljamo o zlatu na Evropskom prvenstvu u septembru.

Ipak, pitanje svih pitanja i pred ovo takmičenje glasi da li će selektor, sada je to Svetislav Pešić, moći da računa na najjače snage – u prevodu da li će imati Nikolu Jokića na raspolaganju.

O tome je danas, u razgovoru sa novinarima posle promocije knjige Svetislava Pešića “Moja igra, moj put”, pričao proslavljeni srpski as Vlade Divac.

– Očekujem i nadam se – kaže Divac na temu Jokićevog igranja u reprezentaciji na Eurobasketu.

Svestan je nekadašnji centar Lejkersa, Šarlota i Sakramenta, da je mnogo faktora koji odlučuju o tome da li ćemo Somborca gledati u akciji u septembru ove godine.

– Ali pre svega treba ljudi da razumeju da se dosta toga promenilo, opterećenje i košarka, raspored. Treba ga podržati šta god bude odlučio. Kako se bude osećao. Ako se bude osećao odmoran, siguran sam da će biti deo reprezentacije. Ne daj bože neka povreda ili umor, ali i tada ga treba razumeti… Mi smo malo nerazumni – poručio je Divac.

Na konstataciju da je igrač iz Srbije MVP najjače lige, Divac nije izrazio čuđenje:

– Ništa čudno, svakako je i to pokazatelj da je Srbija, iako mala zemlja, velesila u koarci. Ne čudi, jer je Nikola pokazao da je jedan od najboljih NBA igrača.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments