недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeRegionCRNA GORAJOŠ JEDAN NAPAD NA NOLETA: Crnogorski analitičar tvrdi - Đoković zaslužuje doživotnu...

JOŠ JEDAN NAPAD NA NOLETA: Crnogorski analitičar tvrdi – Đoković zaslužuje doživotnu DISKVALIFIKACIJU


Crnogorski politički analitičar Ljubomir Filipović odlučio je da svoje političke poene skuplja napadanjem najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Prvi reket planete je prethodnih dana doživeo pravu torturu od strane australijske vlasti, no to nije zanimalo Filipovića koji traži doživotnu suspenziju za Đokovića.

Filipović je kao politički analitičar za crnogorski portal “CDM” objavio tekst koji je naslovio sa “Zašto Je Đoković Zaslužio Doživotnu Diskvalifikaciju“.

Novak Đoković je zaslužio doživotnu diskvalifikaciju. Ne zbog toga što nije vakcinisan, ili zato što ne veruje u vakcine. To je njegovo pravo, sve dok ne krene da koristi svoju slavu kao platformu za širenje dezinformacija o virusu i vakcinama. Ali ni zbog toga nije zaslužio diskvalifikaciju.

Novak je sebe diskvalifikovao što je status božanske figure među svojim narodom iskoristio da zaobilazi pravila u Srbiji i da u opasnost dovede ljude oko sebe. Njemu je, naime, 16. decembra dijagnostifikovana infekcija korona virusom, a on je već 17. decembra bio među decom i delio nagrade. Postoje dve mogućnosti – ili da nije bio zaražen i da mu je test namerno lažiran zbog turnira u Australiji, ili je toliko neodgovoran i prema sebi i prema drugima da je svestan zaraze šetao među ljude – ocenio je Filipović.

On nije napao samo na Novaka, već i na njegovu porodicu.

Umesto toga Đoković i njegova porodica koriste sve svoje mogućnosti da zatupljuju narod u Srbiji i da hrane nacionalizam u toj zemlji. Izgleda da im nije dovoljno to pa su u Beogradu ugostili i glavnog krivca za Bregzit, britanskog populistu Najdžela Feridža, koji je svojim nacionalizmom i neodgovornošću potpomogao najveću krizu EU od njenog nastanka. Ali šta očekivati od ljudi koji promovišu Jovana Deretića i onog sa piramidama iz Visokog.

Novak Đoković je dobar teniser, možda najbolji ikad, ali je čovek sa slabim karakterom. Inače sebi ne bi dozvolio to što radi. U Crnoj Gori je podržao nacionalistički pokret koji se krio iza crkvenih litija, a sada savezništvom sa antivakserima i globalnim teoretičarima zavere i desnim populistima dokazuje prirodu tog pokreta.

Nekad mi je bilo drago kad on pobedi na turnirima, već neko vreme sam indiferentan prema njemu, a od sada ću navijati da izgubi svaki meč – zaključio je političar.

Inače, Ljubomir Filipović je rođen u Kotoru, osnovnu školu i gimnaziju je završio u Budvi. Fakultet političkih nauka je završio u Beogradu. Član je Socijaldemokratske partije Crne Gore i  potpredsednik je opštine Budva.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments